Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mikor érdemesebb építőanyagot...

Mikor érdemesebb építőanyagot venni?

Figyelt kérdés

Most éppen a cserépre gondolok, de a többi is előttem áll.

Tavasszal kezdődne az építkezés, és nem tudom mikor éri meg jobban.

A cserepet már most meg tudnám venni, mert pontos anyagkigyűjtésem van, de szerintetek mikor járok jobban, ha még az idén megveszem, és valahol betároltatom, vagy inkább várjak vele év elejéig, vagy esetleg március-áprilisig?

Mikor járok anyagilag a legjobban?

2015. dec. 16. 21:51
 1/4 anonim ***** válasza:
A kereskedővel kellene konzultálni ezügyben. Legtöbb kereskedő nem készletet tart, hanem mintaanyagot az általa forgalmazott cserepekből, és a pontos igény ismeretében rendeli meg a gyártótól a cserepet. Ez miatt nem is igazán jellemző, hogy szezonális leárazás lenne. Inkább az akciókat kell figyelni, hogy van-e, vagy várható-e. Ez inkább kifutó termék "kisöprése" vagy új termék bevezetése esetén szokott olyan mértékű lenni, amivel már komolyabban jól lehet járni vásárlóként.
2015. dec. 17. 10:59
 2/4 anonim ***** válasza:
Számlásan - mert ugye arról beszélünk - egy kereskedő akkor adja a legnagyobb kedvezményt, ha nagy mennyiségben, vagy magas összegért vásárolunk. Olyan 1-2-3 kereskedőt kellene megkeresni, hogy náluk az összes szükséges anyagot meg lehessen vásárolni. Ebben az esetben az összes anyag kb. 30%-kal kedvezőbben és még mindig áfásan megvehető a listaárhoz képest. Ebből járna még vissza az áfavisszatérítés jövőre.
2015. dec. 17. 18:22
 3/4 A kérdező kommentje:

A termékek ára általában év elején felmennek, de talán tavasz táján leakciózzák, és ilyenkor az előző évi árakon lehet vásárolni. Esetleg ilyenekre gondoltam a kérdésfeltevésemben.

Léteznek ilyen év közbeni mozgások, vagy teljesen kiszámíthatatlan?

Most vegyek inkább, vagy majd tavasszal?

2015. dec. 17. 20:21
 4/4 anonim ***** válasza:
Amikor én akartam hőszigeteltetni, akkor jól felnyomták tavasszal az árakat. Nem követem a mostani árakat, nem tudom, ez mostanában is így van-e.
2015. dec. 18. 07:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!