Hogy hogy ajánlott?
Szerintem az egész épület alá!
Ugyanis ha a fél épület alatt van mondjuk pince akkor a pince alól az alapozástól alaplépcsőzéssel (ha lehet) kell felmenni az fsz-ig. Erre az alaplépcsőzésre általában zsalukő falakat raknak. Így csak azért veszed meg a zsk köveket, hogy az fsz falakból adódó terheket (nem alápincézett részen) levidd az alapig ami akár 1-2 méter magas falak is lehetnek!
Én biztos, hogy az egész épület alá pincét építenék!
Terep lejtési viszonyai is fontosak!
Nagyon, nagyon, nagyon, vigyázz a vízzel!
Talajvíz, eső, csatornázás....akármi.
Az ismeretségi körben több embernek is van pincéje, mindegyik kínlódik!
Beázás, salétromosodás, pára /penész a nem megfelelő szellőzés miatt.
Jó dolog a pince, de ha hibázik valaki a szigetelésnél rémálom is lehet és nagyon nehéz rendbe hozni!
Sok sikert kívánok!
Lényeges , hogy mindig az alapoknál kezdjük az építkezést.
Erre nagyon oda kell figyelni . :D
HA nem muszáj ne építs a ház alá pincét. Ha mégis, akkor valóban a teljes alapterület alá, mert a részleges pince komoly alapozási gondokat okoz. A magas talajvíz is jelentős gond, mert drágán lehet talajvízben kivitelezni.
Akkor indokolt lehet a pince, ha oldalhatáron kell építkezni összeépülve a szomszédos házzal és a szomszédnak is van. Ekkor ugyanis szintén jelentkeznek az alapozási problémák, de ilyenkor a pince oldaná meg.
Még a lejtős telek is adhat erre okot, bár akkor már inkább alagsorról beszélünk. /félig pince/.
honnan tudjam az talaly minoseget? meg el se koltoztem. majd jovore akarok uj hazat es az ala akarok pincet.
kb olyat amiben 2 kocsi meg a szerszamok elfernek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!