Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Alap mennyibe kerül?

Alap mennyibe kerül?

Figyelt kérdés
Hétvégi házamhoz szeretnék alapot készíteni.Sávalap 100cm mély,50 cm széles,egy sor zsalukővel szeretném,mert vízszintes a telkem.8x5méteres. Mennyibe kerül-körülbelül-az anyagköltség?
2015. nov. 7. 15:20
 1/10 anonim ***** válasza:
0%

egy köbméter beton durván 6-8 ezer, ha te kevered, számold ki hány köbméter kell.

mivel a telek méretet adtad meg, nem a sávalapét így nem tudom hogy hányszor hányas lenne az alapterület.

2015. nov. 7. 18:42
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Ekkora épületet csak szakkivitelező építhet építési engedély alapján. Amúgy az alapozás a teljes bekerülés kb. 10 %-a. Ha már itt számolgatod a pénzt, hogy lesz kész a ház...
2015. nov. 7. 18:48
 3/10 A kérdező kommentje:

1.es válaszoló,köszönöm hasznos válaszod! Egyébként írtam,hogy 8x5-ös lesz a házikó alapja,de így legalább tudok számolgatni.Ez nagy segítség.

2.írtam valahol,hogy nincs pénzem?

De számolni,tervezgetni kell,inkább többet számoljunk,mint kevesebbet!

2015. nov. 7. 19:04
 4/10 A kérdező kommentje:

Még 1-es hozzászólóhoz egy kérdés:a vasanyag kb.mennyibe kerülhet,illetve érdemes-e mixerbetont hozatni.Van,aki lebeszél róla,van aki rá...

Plusz egy véleményt szívesen meghallgatnék.

2015. nov. 7. 19:08
 5/10 anonim ***** válasza:

A tömörítési tényezővel együtt 14m3 beton kell.

A mixeres beton ára c16-osnál olyan 15500ft/m3 körül van .

Ezzel számolva az alap 217000Ft

( egyébként szerintem elég lenne 40cm széles alap bár nem tudom milyen a talaj)

Zsalukőből körülbelül 55db kell vágásokkal együtt.

8-as betonvasból 60fm kell

Az alaphoz én biztosan mixeres betont hozatnék viszont a zsalukőbe kézzel kevert betont tennék.

2015. nov. 7. 19:54
 6/10 anonim ***** válasza:
67%

hát figyelj, ha méter mély lesz az alap, és 50 centi széles akkor az durván 13 köbméter beton.

földbe elég a C16-os is, átlagban C16-24/KK 11.900,-Ft/m³+Áfa (Bruttó: 15.113,-) a mixer beton, szállítás nélkül.

na most a mixer betonnak az előnye, hogy kb egy óra vagy még annyi se még bedolgozzátok.

azért 13 köbméter betont kézzel bekeverni nem egyszerű meló az biztos, oda már normális beton keverő kell, min. két napot és 3 embert simán igényel, ha nincs haveri alapon melós, akkor ezt ugye fizetni kell.

a mixer beton előnye még, hogy egyforma az összetétele, mert ugye kézi keverésnél kicsit több víz, kevesebb sóder, több cement, soha nem lehet egységes betont keverni.

na most a vasalat az úgy néz ki, hogy a kengyel méterenként kb 6 méter vasat enne be.

ugye a négyzethasáb négy oldala az 4 méter, plusz 60-70 centinként kengyeltartókat hajtani az 1,5-2 méter, így jön ki a 6 méter.

legutóbb mikor 10mm-es beton vasat vettem, egy szál 6 méteres 1000ft volt.

na már most neked kéne 26 méter kengyel körbe(8+8+5+5), az 26 szál ha méterenként 6 métert számoltunk.

plusz a zsalukőbe is kéne legalább 2 szál, tehát méterenként 2 méter betonvas, az plusz 6 szál.

26+6 32 ezer, de inkább vegyél pár szállal többet.

zsalukövet meg nézd meg mennyibe kerül, azt ki tudod számolni.

gondolom ha kész a sávalap, akkor zsalukövezés után egy 8 centis szerelő (lap) betont is akarsz, arra is számolj, plusz középre töltő murvát, annak durván 5 ezer köbmétere szállítással, meg valamennyi (pár ezer) kiszállási díj.

a cementre és sóderre ugyan úgy fizetned kell ha kézzel akarjátok keverni, hogy oda vigyék a területre, ezt vedd figyelembe mert nem olcsó.

2015. nov. 7. 19:56
 7/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindkettőtöknek a sok segítséget.Pozitív irányban csalódtam az anyagköltséget illetően,s jó látni,hogy vannak még segítőkész emberek!Mégegyszer köszönöm!!!
2015. nov. 8. 08:43
 8/10 anonim ***** válasza:
13m3-t kézzel? Abba bele lehet rokkanni. Persze hogy mixerbeton.
2015. nov. 8. 11:04
 9/10 anonim ***** válasza:
45%

Az szép amit itt leírtok! De!

Milyen hétvégi ház? 8x5 az alapterülete a háznak? 50-es alap alá tuti, hogy nem mehetsz! Alapozás mélységét addig kell levinni amíg el nem éred a teherhordó talajréteget!

Lehet, hogy mélyebben lesz, ezért fel kell tárni a talajt.

A beton mindimum C20/25-16-F2

Alap szélessége a terheléstől függ, nem saccra!

Jobban járnál, ha megnézetnéd a terved egy statikussal!

Nem feltétlen kell zsk lábazat! Ha kell akkor abba 25 cm-ként (oldalanként a zsalukőban 50 cm-kén, tehát külső és belső oldalon 50cm-ként eltolva, így jön ki a 25 cm) ki kell tüskézni a zsalukő lábazatba. Ennek a tüskének, minimum 47d-vel kell belemennie az alapba! Tehát kb 60-70 cm magas egy tüske, tetején 5 cm kampó!

Tehát inkább költs egy kis pénzt statikusra, mert bajok is lehetnek, ha nem teherhordó talajban van az alap alja!

2015. nov. 9. 17:06
 10/10 anonim ***** válasza:

Minek vasalni az alapot ha a talaj adottságot nem indokolják? Felesleges pénzkidobás!

Nézesd meg statikussal, megér pár ezer ft-ot!

2015. nov. 9. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!