Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » 2x5 méteres szoba mennyire...

2x5 méteres szoba mennyire problémás 2 főnek?

Figyelt kérdés

2 szobából szeretnénk egyet csinálni. Ha az ablak közepénél falazzuk fel és berakunk két kisebb ablakot akkor egy 2 és egy 3 méter széles szobát kapunk ha a válaszfal az ablakok között indul. Melyik a jobb megoldás ha csak 2 méter széles marad a szoba vagy ha kerül egy törés a válaszfalba és nem téglalap alakú lesz? Vagy valami 3. megoldás esetleg?

Nagyobb ablakot nem tudunk berakni mert áthidalót kellene cserélni.

2015. okt. 31. 17:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

2*5 kettő embernek?

2 méter szélességben épp csak elfér egy franciaágy, de akkor a végétől kell végigmászni rajta. A hosszból is elvesz: ha radiátor van, akkor az meg az ágy már elvette a felét, a maradék meg iszonyat rosszul használható.

És bezártságérzete lesz benne mindenkinek.

Nekem a szüleimnél 2,5*5 méter jutott: szörnyen kicsinek tűnt az egy íróasztal - egy 110-es ágy - egy ruhásszekrény - befelé nyíló ajtó kombináció. Sőt, az álmennyezet sötétebb volt, mint a fal, szóval ja...

2015. okt. 31. 18:07
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Igény és cél kérdése.

Külön háló- vagy dolgozószobának elmegy. Ha "mindenes" szobát akartok, akkor iszonyat kicsi.

2015. okt. 31. 19:29
 3/12 A kérdező kommentje:

[link]

Kb. így nézne ki a két szoba a vékonnyal jelölt falak készülnének most.

Az ablakok helye fix.

Esetleg meg lehet oldani másképp is?

2015. okt. 31. 19:52
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Hol a "fő" bejárat? mert ez így egy felosztott, ajtó nélküli négyzet. Annak a helye lényeges - valamint az, hogy melyik szobának milyen funkciót szántok.
2015. okt. 31. 20:02
 5/12 A kérdező kommentje:
A mostani bejárat lemaradt a rajzról. A rajzon alul "vízszintes" fal bal szélén van.
2015. okt. 31. 20:29
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Egy tipp: ne egyenesen menjen a rajzon függőleges fal, hanem le, balra kb 60 cm törés, majd újra le. Így egy beépített szekrényt tudtok a kisebb szobába tenni, és mindjárt nagyobb lesz a hely!
2015. okt. 31. 20:56
 7/12 TappancsMancs ***** válasza:
100%
Nekem kérdés lenne benne hogy a három helyiség funkciója mi lenne, ez fontos. A bejárat akkor bal alul ez oké. Én egyben hagynám. A berendezése lényegesen javulna és egy nagy tér mindig jobb kellemesebb. Akkor is ha minden egyben lenne.
2015. nov. 1. 00:04
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is tennék bele egy beugrót a másik szoba felé, ha az a másik szobából nem hiányozna, de számomra is kérdés, hogy mi lesz a két szoba funkciója.

Én 3x5 méteres szobában tengetem a mindennapjaimat és még ez is igen keskenynek tűnik. Így viszont már elég nagy ahhoz, hogy egyik és másik falra is lehessen pakolni. A francia ágyam is kényelmesen elfér benne, el lehet járni mellette.

Közösségi térnek kicsi/keskeny szerintem. Hálónak, dolgozószobának, gyerekszobának praktikus, jó bútorokkal megoldható.

2015. nov. 1. 10:42
 9/12 TappancsMancs ***** válasza:

Akkor az egész rendelkezésre álló szoba 5x5 m, ahogy látszik. Azért kérdezem melyiknek mi lenne a funkciója mert egyben se túl nagy de lakható lenne. Ami egyedül indokolná ha szeretnétek egy külön gyerekszobát, hogy legyen neki saját szobája. Ez érthető lenne, minden más felejtős szerintem. Még mindig kellemesebb lenne egyterűnek ha csak magatoknak szeretnétek ebből egy előszobát,nappalit és hálószobát leválasztani. A külön helyiségek jó elképzelések lennének csak nem ilyen kicsi területből. Van akiknek az egész lakás ilyen kicsi ! és szuperül be lehet rendezni. Ha érdekel mutatok rá példát, van aki jobban megoldja ezt 25 m²-ből mint más 100-ból. Ez komoly. Szóval ha kevés az alapterület és nincs rá abszolút indok egyben hagyni jobb.

Nem is beszélve a fölösleges költségekről, falazás anyag+munkadíj, új ablak ár+beépítési díj, ha jól veszem ki 2 db új beltéri ajtó ár+beépítési díj. Gondolom az ablak alatt van radiátor, akkor azt is ki kell cserélni, két kicsit venni ár+szerelési díj. És még nem is mutatna, kicsi zugok lennének belőle. A 2 x 5 m-en elférne egy 160 cm széles ágy és maradna 40 cm egy oldalon. Az nagyon kényelmetlen ott bemenni, és ez egy keskeny ágy két főre.

Arról nem is beszélve hogy hogyan nézne ki két kicsi helyiségben két amúgy se túl nagy ablak berakva a sarkokba? Középen jobb az ablak és ha nagyobb egyben az is jobban mutat. Bár ez ügyes berendezéssel áthidalható. Mondjuk.

90 x 120 ablak 20.000.-/db (2db=40.000.-) Vagy több.

Már ebből kbra kijön az ágyatok. Az egész költségéből még félig be is rendezitek új dolgokkal, vagy lehet új parketta akármi.

Aztán az ablak fénybeeresztő méretéből is kiesik. Középen a fal mondjuk 7 cm, + a kétszeri ablakkeret az 2 x 10 cm. Összesen 27 cm szélességgel kevesebb fény az egy db ablakra.

Sehogy se tűnik jól ötletnek a falazás. Berendezéshez is jobban variálható az egy tér. Gondold el ahol a jobb oldali 2x5 ös van, jobbra menne egy 160 cm széles ágy, balra mellette 40 cm hely, aztán fal. Ha nincs az a fal akkor ami tőle balra a másik helyiségben lenne arrébb tolható kicsit és az ágy mellett máris van közlekedő hely.

2015. nov. 1. 13:56
 10/12 TappancsMancs ***** válasza:
100%

és nézne ki

[link]

2015. nov. 1. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!