Házépítés költségei Szegeden?
Azt, hogy hol vásárolj nem tudom és nem is akarom megmondani.
Ha nem tudsz (család, barátok) segíteni, akkor inkább ne csináld magadtól.
Az ár bármilyen meglepően sok ennyi. Saját magam építem a házam, a felújítást is magam csináltam.
Bármilyen hihetetlen, de felújításnál a sok kis apróságból úgy összejött a végén összeadva a 80-100ezer Ft/m2, hogy én is meglepődtem.
Nem a fakivágás a nagy tétel.
Milyen fák?
Nem tudom.
Én ha szép a törzs + a gyökér adtam már érte ugyanannyi tűzifa árát is + az apró gally ott maradt. (igaz ez cseresznyére, dióra, körtére, almára) de a dió mindent visz :).
Egy biztos, kérdező: manapság sokkal olcsóbb házat venni, mint építeni. Én is vályogban laktam, és rövid Németországi tartózkodás után újra vályogba készülök költözni. Annak ugyanis nincs párja. De ez nyilván csak az én egyéni véleményem.
Kérdezted feljebb, hogy olcsóbb-e, ha te szerzed be az anyagot. Nem, nem olcsóbb. Drágább. Az építési vállalkozók mindenhol kedvezménnyel vásárolnak, mert jellemzően nagy tételben teszik azt.
S hogy mi kerül 220 ezerbe?
15 éve, amikor az első vályogházamat vettem, én is az építkezésen gondolkodtam. Akkor számoltam ki, egyetlen db téglára, mire hozzád kerül, több mint tízféle adó rakódik rá. Az autótulajdonosok után az építkezők a legjobb fejőstehenek mind az államnak, mind a piacgazdaságnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!