Szeretném leszigetelni a ház padlását, de elég járatlan vagyok a témában. Mivel érdemes: üveggyapot, kőzetgyapot? Melyik jobb? Szükség van párazáró fóliára?
Melyik a jobb kivitel a gyapotból: felgöngyölt, vagy darabos? 10 vagy 15 cm-est érdemes venni?
Mennyi az elfogadható ára, ami reális?
Én szórt poliurethán habbal szigeteltettem a födémet. Minden olyan anyagot amin átmegy a levegő (kőzetgyapot, üveggyapot stb.) nevetségesnek tartok hőszigetelésre használni. Szélnyomás kérdése, és az összeépítés hanyagsága - és nem ér semmit, mert szabadon áramlik a belsejében a levegő...
Az kőzetgyapot hőszigetelési értékeit (U érték stb.) laboratóriumi körülmények között, álló levegőben mérik. Szóval a valósághoz semmi köze, illetve a padlásodon nem azok a körülmények vannak, mint amit a méréskor a laboratóriumban biztosítottak, és a gyártó tájékoztatása alapján te gondoltál volna a termékről...
Tagadd le, a diplomádat égesd el.
Valami másban biztos sokkal jobb vagy! :D
Hát, igen, azért nem mindegy, hogy 25 év gyakorlattal, vagy 25 éves elavult tudással.
Födémet semmiképpen nem szigetelnék kőzetgyapottal, mint már írtam!
Lehet szálassal, csak van egy rétegrend.
Felülről a szálast is zárni kell, védeni a portól, porhótól, nedvességtől, de felfele kiszellőzhetőnek kell lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!