Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Manapság mennyibe kerül egy...

Dorcsello kérdése:

Manapság mennyibe kerül egy kb 110 nm-es földszintes tégla házat felépülni? Esetleg építkezett mostanság valaki?

Figyelt kérdés
2015. aug. 30. 21:42
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha nem keresel jóval (értsd többszörösét) az átlag felett, nem ajánlom hogy belekezdj. Sajnos ha össze is szednéd/szednétek rá a pénzt, felépítitek rá pár évre úgy el értéktelenedhet hogy töredékét fogja érni. :(
2015. aug. 30. 22:12
 2/6 A kérdező kommentje:
Jelenleg van egy kis parasztházunk, amit elszeretnénk adni, igaz csak 2 millió Ft-ért. Párom keresete 390.000 Ft. Én jelenleg még gyesen vagyok a kisfiúnkkal. Mindenképp itt a faluban szeretnénk házat venni és jelenleg nincs olyan, ami új építésű lenne és nem kellene hozzányúlni. Egy 2 évet várni szeretnénk, addig spórolgatni vay megtakarítási számlát nyitni. Jelenleg szülőknél élünk, nem sok a kiadásunk.
2015. aug. 30. 22:30
 3/6 anonim ***** válasza:

Mi nekünk is van egy telkünk, kis vályogházzal ami lakható mert szépen karbantartották a nagyszüleim és 2005 ben lett rajta komplett víz és villanyvezeték csere és a nyílászárók többségét is 2009 ben cserélték ki. A ház rendben van, de nekünk már kicsi, mi eleinte gondolkoztunk azon hogy a vályog végett jó a hőszigetelés télen jól tartja a meleget, nyáron a hideget, így azt terveztük a párommal hogy hozzáépítünk téglából egy másik házat ahol a konyha a nappali és a fürdőszoba kapna helyet. A jelen vályog ház szobáról szobára nyílik ezeket megszüntetve úgy nyitnánk rá a nagy új házra hogy külön ajtó mindegyik szobára ahol a jelen konyha meg a fürdő van azt nappalivá alakítanánk. Sokan mondták is hogy nem is lenne gond belőle mert olyan részre épült hogy ablakot is nyugodtan tudtunk volna rá tenni csak nem éri meg még egy házat építeni mellé és egybenyitni őket.

Így mi is 2 éve eladtuk a házat, fájó szívvel mert szerettük de így jobb volt. Szerencsére mivel felújított volt a ház és annak ellenére nagyon jó helyen van mert igaz kis falu de jó a bejárás a városokba ahol jó a munkalehetőség és főleg az idősebbek keresték az ilyen házakat ahol már a gyerekek kirepültek a fészekből meg minden. Szerencsére még az is benne volt a dologban hogy nagy a telekrésze plusz a szomszéd telek is a miénk volt pontosabban a családé így azt is elbírtuk adni elég jó áron.

Viszont így alig 9,5 millió forintunk jött be ami már tiszta haszon volt, elég sokat kellett leadózunk meg fizetni a dolgok után plusz az ingatlanost is ki kellett fizessük, sajnos nem tudtunk mást tenni. Ebből a pénzből sokan mondták hogy ne építkezzünk még ha mi csinálunk meg sok mindent mert apám építőiparban igen tapasztalt ember én is sokat tanultam tőle, bár én üzletvezető helyettesként nem igen vagyok tapasztalt az ilyen munkák terén de sok mindent megtudok magam csinálni mert karbantartóként kezdtem a pályámat. De hiába a nagy ismeretségi kör meg a barátnőm szülei is jártasak voltak ilyen téren sehogy sem érte volna meg még 80 nm-es házat sem felhúzni ennyi pénzből. Így arra jutottunk hogy mi is visszaköltöztünk a szüleimhez idén májusig laktunk ott, addig nyugodtan keresgéltük a leendő otthonunkat, így végül a munkahelyem melletti faluban ami nagyon jó helyen volt nem a főúton de közel egy nagyon jó 100nm-s családi házat találtunk magunknak. Idén februárban vettük meg nagy alkudozással de sikerült meg egezni így 5,8 millióért megkaptuk. Igaz volt vele munkánk bőven amint már nem kellett annyira fűteni gyorsan kicseréltettük a vízvezetékeket, megcsináltattam a központi fatüzelésű fűtés rendszert amibe ismerősök nagyon sokat segítettek nekem. Májusba amikor odaköltöztünk addigra megcsináltuk a fürdőszobát használhatóvá, és a hálószobánkat. A konyhánk az egy vándor konyha az eredeti konyha már rég más funkciót tölti be az lesz a nappalink, a jelen konyhánk az utca felé néző szobába alakítottuk ki közvetlen a bejárat mellé, szépen meg lett csinálva egyedül a gázpalackos megoldást kell központira cserélni amit már jövőre fogunk kiviteleztetni, az is egy egyszerűbb munka lesz mert csak csövet kell beszerelni a konyha felé amiről már meg is vannak a tervek és engedélyt is megfogjuk kapni rá, ami eddig volt gázvezeték azt teljesen kibontják majd és akkor a nappalink is teljesen elkészül, villanyvezetékeket most köttettük át két hete még le kell vakolnom és ki kell festenem amit jövőhétvégén fogok megtenni. Így mindent összeszámolva szépen felújítva bár még csak részben sok ismeretségi segítséggel másfél milliónk ment el rá durván de ár csak a nyílás zárók cseréje van hátra amit jövőre fogunk megtenni azzal együtt lesz le járólapozva és laminált padlózva a ház minden pontja akkor fogom kicserélni a konyhabútorokat is, most az előző tulaj 90 es évekbeli bútorait használjuk ami jó de rohadtul nem illik a terveink közé.

Ezt így már apránként mindig egy kis munka. kb 2 év múlva tervezzük az udvart rendbe hozni utána meg már csak apróbb munkák lehetnek a tetőtéri részt bármikor beépíthetjük mert ki van alakítva csak a válaszfalakat kell felhúzni és szükség esetén a vizet felvinni majd ha kelleni fog, de ez egy ideig nem lesz aktuális.

2015. aug. 30. 23:01
 4/6 anonim ***** válasza:
Minőségtől függően 200-250 EFT + ÁFA/m2 áron számolhattok. Két év múlva még több lesz, most még elég nyomottak az árak az építőiparban.
2015. aug. 30. 23:43
 5/6 anonim ***** válasza:
Mivel építkezésnél nincs kaláka munka, számla nélküli munka, mindenről napi szinten kell e-napló keretében beszámolni, így minimum 200 E Ft per negyzetmeter plusz áfát-val számoljatok, plusz telekár. Mi is sokat vaciláltunk, végül egy régebbi házat vettünk (sokáig vártunk, míg lett olyan, ami nekünk kellett) és azt újítjuk fel. Sokat diskuráltunk építéssszel is, és az se biztos, hogy egy régi házzal rosszabbul jársz, amilyen trükkös megoldások vannak az új építéseknél. Arra is gondolj, hogy mindenen nem érdemes spórolni, mert kétszeresen visszaüt.
2015. aug. 31. 06:59
 6/6 anonim ***** válasza:
40%
16-17M-ból kijön már. De akkor fafödém, betoncserép, olcsó burkolatok, semmi extra. És ez csak a ház. Nincs kert, kerítés, még körbebetonozás sem. Ha esetleg akarsz pár jó dolgot, mint monolitfödém, padlófűtés, rendes, igényes burkolatok, akkor olyan 20M-ben áll meg. (most építkezünk)
2015. aug. 31. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!