A bebetonozott fa vagy fém nem megy tönkre hamar?
Figyelt kérdés
A kerítéslábakra gondolok főleg, és a betonban lévő részére. A betonban is éri a víz, gondolom. Akkor az ott korhad, rozsdásodik. Mégis mindenki bebetonozza. Hol maradtam le? Bekenik valamivel? Segítsetek!2015. aug. 18. 22:51
1/3 anonim válasza:
Bekenik, általában olvasztott szurokkal .
2/3 anonim válasza:
Nekünk fémből van. A nagy része alumínium cső, de van egy-két sima vas is. Lassan 30-35 éve benne van a betonban és még a vas se rohadt ki. Szerintem elég sokáig bírja. Sok helyen van ilyen kerítés és nem jellemző hogy gyakran cserélgetnék. Sok évtized kell hogy elrozsdásodjon.
3/3 anonim válasza:
A fát még nem láttam bebetonozni, azt szurokba mártják állitólag es ugy ássák bele a földbe, a betonoszlopot láttam betonozni es a vascsovet, sok idő kell hogy tönkremenjen, de szerintem a vasat bekenik rozsdagatloval.
Ha nem keritésoszlopnak használják a fát, akkor kulonbozo vegyszerekbe beaztatják, ásnak egy kis árkot nejlont teritenek bele es beleöntik pl. a szuvasodás elleni vedoszert es abba megusztatjak a fát. Tehát azért kezelik azt, hogy tovább tartson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!