Mi a tapasztalat a paldófűtésen levő faburkolatról?
Svédpadló, kifejezetten padlófűtésre ajánlják. Sokan mondják, hogy a fa nem bírja a folyamatos fűtést, legyen akárhogy kiképezve. Élő anyag, kiszárad, gyorsan vetemedik, stb
Hány évig bírhatják ezek a rétegelt svédpadlók?
Már nem emlékszem milyen parketta van nálunk, de azt is kimondottan padlófűtéshez ajánlották. A parkettás "úsztatott" tecnológiával rakta le. Mivel felpúposodott, és hetekig tartó fotel és bútor rápakolással sem oldódott meg a helyzet, garanciába visszaszedte, és leragasztotta. Azóta is tökéletes.
Ha az én hibámon tanulni akarsz, akkor a mester tanácsa ellenére ragsztasd le az önterülőre (vagy a betonra).
[Nem kell azt leragasztani, most egy kicsit libog, de majd egy pár hét alatt le tetszenek járni - mondta először. Aztán a helyzet romlott. Nemhogy lejártuk volna, hanem egyre emelkedett, már süppedő érzésem is volt, amikor bizonyos helyekre léptem. Aztán amikor feltörléskor észrevettem, hogy az összeillesztéseken egy-két helyen a huplinál a táblán belül kezd megrepedni a kopásálló bevonat, akkor azt mondtam, nem várunk tovább, oldja meg néhány nap alatt a problémát, mielőtt tönkremenne...]
Teljes felületű, rugalmas ragasztással (pl. poliuretán ragasztókkal) semmi probléma nem lesz.
A fa eleve szárított, tehát a használatkor nem száradhat össze. Nem lehet több por, mert a lakkozott parketta nem porzik - a natúr fa sem. Ha jól van méretezve a padlófűtés és jól szigetelt az épület, akkor a tervezett hőmérsékleten üzemel, ami nem meleg kellemetlenül. Akkor jó a padlófűtés, ha észre sem vesszük, hogy üzemel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!