Hogyan lehet kiszámítani az új fa kerítés oszlopainak a távolságát, hogy pontosan és egyforma távolságban helyezkedjenek el?
A "mindig felező" módszerrel. Ezt nevezik "józan paraszt észbeli" gondolkodásnak!
Ha nekiülsz és papíron akarod kiszámolni, az kissé bonyolult (+hülyeség is), amikor neki kezdel csinálni, rakd le a két végére az 1-1 deszkát, majd mérd le, mi maradt a 225-ből. Elosztod 2-vel, rögtön tudod, hogy hova kerül a középső deszka, a maradék üres helyet ismét osztod 2-vel....
meg kell határozni a közök méretét, hogy a lécekkel harmonizáljon. módjuk 7cm
(225-7) osztva 16
bagy meg kell határozni a lécek számát és akkor a közöket kell kiszámolni hozzá. Mondjuk 14 lécet akarsz.
226-14x9 osztva 15-el
1-es vagyok!
Kedves Kérdező!
Ezt a módszer, amit írtam, hogy mindig felezni a meglevő közt, azt addig csinálod, amikor már úgy ítéled meg, hogy a két léc közötti távolság a számodra megfelelő mértékben lecsökkent... tudod a mondatom végén a ... = három pont azt jelenti, hogy ezt így tovább, stb. stb.!!!
Nem gondoltam, hogy ennyire szájbarágósan kell leírni!!
az amit te mondsz, elég nagy butaság. véletlen sikerülhet, de tőnyire nem sikerül.
pl a felezéseknél a vége felé, a közök nagyok lesznek és egy újabb felezésnél kicsik.
a megoldás, hogy a lécek számát kell kitalálni és le kell vonni a távolságból a kitalált lécek össz szélességét, majd a maradékot osztani kell a lécek száma plusz 1 értékkel. ha kicsi akkor csökkented a lécek számát, ha nagy akkor növeled, ha ideális akkor elfogadod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!