Neki mernétek állni építkezni ezekkel a feltételekkel?
Ha a rendelkezésedre álló 15 millióból 3-4 éven belül... akkorra az infláció miatt ez a pénz jó esetben is csak a 60-70 %-át fogja érni... cca 10 milliót.
Mivel engedélyeztetett kiviteli terv nélkül biztosan nem fogsz tudni rá építkezni, célszerű lenne egy tervezőt megkérni, csináljon egy hozzávetőleges költségvetést, ill. nézze meg a telket, szabad-e, érdemes-e pont azt megvenned????
Egyébként a helyedben a "vegyes tüzelésű kazánt" rakatnám bele, és akkor mindig éppen azzal a fűtesz a következő évtizedekben, amelyik tüzelő akkor olcsóbb.
Lehet, hogy a fa sokkal olcsóbb, de nem mindenkinek megfelelő. Nekem sem lenne az, reggel elindulunk dolgozni, délután 4-5 körül érünk haza, addig nem lenne fűtés, hazaérkezés után begyújtás, nem 10-20 perc, míg felmelegszik a ház, ott még jó ideig nem lehet fürdeni, stb. Laktam olyan házban, ahol volt gáz és vegyes kazán is. A fa sokkal melegebbet ad, ez tény, de nem lehet szabályozni, sokszor ha megpakoltuk, felment 28 fokra, izzadtunk. A gáz sokkal kényelmesebb, de nem olyan a hőérzete. Abban sem vagyok biztos, hogy sokkal olcsóbb a fa.
10 millióból egyébként simán nekiállnék építkezni, 7-ből megveszed az építőanyagot + kifizeted a mestert, lehet nem lesz kész teljesen, de ez nagyon sok mindenre elég, mert nem lesz olyan nagy az a ház.
Jól számolsz matematikailag, de vedd figyelembe az inflációt is!!! Addigra az a 10 milla, ami most van, csak a jelenleginek a harmadát fogja érni!!! És amit közben hozzá-rakosgatsz, azzal együtt lesz meg az a pénz, aminek a vásárló-értéke kb. annyi lesz, mint most a 10-nek!
Kockázatos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!