Használatbavételi engedélyhez kell?
Nem emeletes és igen kivitelező csinalja
Akkor nem kell a konyha hozza?
Általában a főzési lehetőséget megkövetelik. Sok helyen elfogadják az ideiglenes villanyrezsót is.
Amúgy a lakásnak "rendeltetésszerű, biztonságos használatra" alkalmasnak kell lenni: burkolatok, korlátok, működő fürdőszoba, működő fűtés. Ma már szinte csak teljesen kész lakást vesznek át (rendezett környezettel, ha az összes sittet is elvitték), régen lazább volt.
Úgy látom, téged jól beetettek!
Az átadáshoz a vizesblokkoknak kell meglenniük, a többi helyen kétszeri meszelés a minimum. Ha pl. a konyhád nincs leburkolva az nem követelmény.
Konyhabútor meglétére senki nem kötelezhet.
Minden benne lesz csak konyha nem biztos, hogy pont addigra össze jön. Végülis rendelheti is az ember a kaját, nem mindenki főz. Remélem nem lesz sok kiadásunk a vételáron felül és akkor bele fér a végén a konyhabútor.
Ha kész van a ház mennyibe kerül a használatba vételi engedély valamit kell valamit fizetni a közmüveknek is ha jól tudom..
erről tud valaki valamit, hogy a vége hogyan zajlik?
Én is most intézem, de már nem használatbavételi engedélynek, hanem használatbavételi tudomásulvételi eljárásnak hívják.
3 dolog kell hozzá
-felelős műszaki vezetői nyilatkozat
-kéményseprői szakvélemény
-10000.-ft-os illeték.
Konyha nem kell hozzá. Nekem is egy mikrosütőből és egy hűtőből áll a konyhám. (Én anyukámtől hordom a kaját, egyébként már 3 éve lakunk a házban.)
Én megkaptam.
Nem kellett hozzá konyhabútor, sem konyhai gépek. Még kéményseprői szakvélemény sem kellett hozzá. Meggyőztem az Önkormányzatis emberkét, hogy nem kell (nem pénzzel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!