Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Használatbavételi engedélyhez...

Használatbavételi engedélyhez kell?

Figyelt kérdés
Használatbavételi engedélyhez kell konyhabútor? Mik azok amik fontosak a használatbe vételi engedélyhez?
2015. máj. 15. 17:06
 1/8 anonim ***** válasza:
Gondolom építettél! Ne a bútorozásra gondolj! Ha emeletes, akkor a lépcső, korlát, legalább 2*-i fehér meszelés, víz, villanynak komplett... Ezek a lényegesebb dolgok!
2015. máj. 15. 17:34
 2/8 A kérdező kommentje:

Nem emeletes és igen kivitelező csinalja

Akkor nem kell a konyha hozza?

2015. máj. 15. 18:37
 3/8 anonim ***** válasza:

Általában a főzési lehetőséget megkövetelik. Sok helyen elfogadják az ideiglenes villanyrezsót is.

Amúgy a lakásnak "rendeltetésszerű, biztonságos használatra" alkalmasnak kell lenni: burkolatok, korlátok, működő fürdőszoba, működő fűtés. Ma már szinte csak teljesen kész lakást vesznek át (rendezett környezettel, ha az összes sittet is elvitték), régen lazább volt.

2015. máj. 16. 13:52
 4/8 A kérdező kommentje:
Na az szuper! :( az a baj kulcsra kész lesz a ház, de konyhabútor nem lesz az árban... Nem tudom miből vesszük meg és főleg hogy abba még kell sütő, hüttő :( hihetetlen!
2015. máj. 18. 20:13
 5/8 lalalalalalala és la ***** válasza:

Úgy látom, téged jól beetettek!

Az átadáshoz a vizesblokkoknak kell meglenniük, a többi helyen kétszeri meszelés a minimum. Ha pl. a konyhád nincs leburkolva az nem követelmény.

Konyhabútor meglétére senki nem kötelezhet.

2015. máj. 22. 08:29
 6/8 A kérdező kommentje:

Minden benne lesz csak konyha nem biztos, hogy pont addigra össze jön. Végülis rendelheti is az ember a kaját, nem mindenki főz. Remélem nem lesz sok kiadásunk a vételáron felül és akkor bele fér a végén a konyhabútor.

Ha kész van a ház mennyibe kerül a használatba vételi engedély valamit kell valamit fizetni a közmüveknek is ha jól tudom..

erről tud valaki valamit, hogy a vége hogyan zajlik?

2015. máj. 22. 11:28
 7/8 anonim válasza:

Én is most intézem, de már nem használatbavételi engedélynek, hanem használatbavételi tudomásulvételi eljárásnak hívják.

3 dolog kell hozzá

-felelős műszaki vezetői nyilatkozat

-kéményseprői szakvélemény

-10000.-ft-os illeték.

Konyha nem kell hozzá. Nekem is egy mikrosütőből és egy hűtőből áll a konyhám. (Én anyukámtől hordom a kaját, egyébként már 3 éve lakunk a házban.)

2015. szept. 9. 16:55
 8/8 anonim válasza:

Én megkaptam.

Nem kellett hozzá konyhabútor, sem konyhai gépek. Még kéményseprői szakvélemény sem kellett hozzá. Meggyőztem az Önkormányzatis emberkét, hogy nem kell (nem pénzzel).

2015. nov. 24. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!