Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mekkora nm kellene egy ideális...

Mekkora nm kellene egy ideális nappalihoz 4-5 tagú családnak?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 30. 08:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk kb. 40 nm, igaz ebben van egy étkezőasztal is 4 db székkel.

Van egy baromi nagy sarokkanapénk, amin mindenki elfér kényelmesen, jókat szoktunk társasozni, kártyázni, meg fetrengeni rajta :)

Nappali bútor, számítógépasztal, gyerekeknek kisasztal és már nem is olyan nagy a hely, de így legalább szellős, nincs olyan nyomasztó, zsúfolt érzetem.

Mi a konyhát és a hálót terveztük tudatosan kicsire, hogy a fürdő és a nappali nagyobb legyen.

A konyha 3x3m és G alakú, ketten épphogy elférünk, de ha már szekrényeket nyitogatunk, akkor bajos, de nem baj, mert a párom nem főz :)

A hálóban csak az ágyat és a gardróbot használjuk, oda is elég lett a 3x3m.

A fürdőt akkorára terveztük, hogy simán elfér a kazán a melegvíztárolóval, a mosógép egy nagy pulttal, egy nagy mosdó, egy nagy kád, meg egy épített 1x1m-es zuhanykabin és még így is van hely. Van egy nagy ablak is és olyan jó érzés oda bemenni :)

Én panelban nőttem fel, így a tágas nappali és fürdő, meg a külön háló nekem óriási élmény minden nap :)

2015. máj. 3. 07:19
 12/14 anonim válasza:
Minimum 30 nm.Persze jobb ha 35. Előbb utóbb a gyerekeknek is lesznek barátai.A hálószobák meg mostanában 12-15 nm-esek ugyis csak.
2015. máj. 4. 20:42
 13/14 wapo ***** válasza:

Legjobb ha több helyiséget csinálsz amik viszonylag összenyithatóak egy-két szárnyú ajtóval, vagy boltívvel.

Pl konyha-étkező-nappali-vendégszoba stb.

Így ha többen vannak össze lehet nyitni a helyiségeket, amikor csak a család van akkor ki lehet zárni. Nem kell annyit pakolni, vagy el lehet vonulni szeparálni a társaságot. pl kareokis csapat, táncos csapat, beszélgetős csapat stb.

A család mérete nem mindig függ össze a lakásban tartózkodó vendégsereg méretével.

Amúgy egy 5 tagó családnak kb 20-25Nm2 elg szokott lenni.

2015. máj. 17. 13:51
 14/14 anonim ***** válasza:
Jézus micsoda méretek voltak itt étkezővel együtt. Nekünk 25m2 a nappali étkező, ketten vagyunk és KICSI.
2015. jún. 25. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!