Ha betonból öntöm ki a konyhapultot például, mivel tudom vízhatlanná tenni? (úgy, hogy a színe is megmaradjon lehetőleg)
Figyelt kérdés
2015. ápr. 26. 09:07
2/5 anonim válasza:
keress vizzáró adalèkot. pl:fèm
betonet
3/5 anonim válasza:
A vízzáró adalékkal kevert betonok általában 30cm vastagságtól tekinthetőek vízzárónak. Ez jó pincefalnak, medence falának, de kevésbé konyhapultnak. Érdemes vízzáró adalékot belekeverni, de mindenképpen célszerű utólagos, felületi (ill. felületbe beszívódó) bevonattal is impregnálni. Én építési kemikáliákkal foglalkozó gyártók műszaki tanácsadó szolgálatainál érdeklődnék körbe, milyen termékeiket tudják erre a célra javasolni (pl MAPEI, BASF, stb) Az impregnálás fontos kérdés, sok régi szabadtéri betonszerkezetet kell javítani: a beszivárgó nedvesség fagykárokat okoz, mállik a beton. Vannak erre alkalmas felületjavító-repedéskitöltő-impregnáló szerek.
4/5 Krill válasza:
2 komponensű műgyanta lakkok.
Pl akár sima parketta lakk is megfelelő lehet mert elég szívós és szép a felülete, csak előtte csinálj egy próbát hogy mennyire ragaszkodik a betonhoz.
Amúgy bármit rákensz a betonra az sötétebb lesz, hiszen átnedvesíti.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ott ragadtam le, hogy elvileg lekéne csiszolni, de nincs ilyen speckó vízes gyémántos csiszolóm hozzá :(
2015. ápr. 29. 15:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!