Hogy kell nemes-vakolatot feltenni?
Figyelt kérdés
Volt egy vakolatjavításom leázás miatt a homlokzaton. 2 m2. A ház kőporos fedővakolatos eredetileg. Most ott tartok, hogy fel van vakolva és le van simítva a javított rész, a régi alap-vakolat szintjével egy síkban. A kőporos vastagság, 4 mm, ami kiáll. Ezt akarom nemes vakolattal kiegyenlíteni. BAUMIT zsákos nemes-vakolatot vettem hozzá. Hogy csináljam? Felkenés után mit kell csinálni? Várni kell vele és a struktúrát akkor kell kialakítani, vagy hogyan?2015. ápr. 17. 15:02
1/9 anonim válasza:
mintha gelttelnél és dörzsölöd körkörösen( vagy amilyen struktúrát akarsz) a műanyag "glettvassal"
2/9 A kérdező kommentje:
és kell várni, miután felkenem?
2015. ápr. 17. 17:41
3/9 anonim válasza:
4/9 A kérdező kommentje:
mennyit kell várni
2015. ápr. 17. 22:50
5/9 anonim válasza:
felkensz egy területet és csinálhatod
6/9 A kérdező kommentje:
és ha nem elég vastag, akkor száradás után felkenhetek egy új réteget?
2015. ápr. 18. 07:44
7/9 anonim válasza:
nem, akkor neked kőpor kell nem nemes vakolat
8/9 anonim válasza:
A műgyantás nemesvakolat szemcsemérete adja ki a struktúrát 1 rétegben. Ahhoz, hogy szép színe legyen, nem legyen foltos a szürke alap miatt, alá kell alapozni a saját színével. A kőporos Terranova nemesvakolatot szépen csak kőműves tudja megcsinálni, mert amellett, hogy 1 centi vastaf is lehet, nem át ha egymás felett dolgoznak a szakik és jól átnyúlva egymás szintjeibe, különben az állvány elbontása után gusztustalanul meglátszanak az illesztési sávok. Biztos láttál már ilyet, javíthatalan.
9/9 A kérdező kommentje:
nekem BAUMIT zsákos nemes-vakolatom van, 2mm-es szemcsemérettel. Ezt akarom összehozni a régi kőporos vakolattal, majd telibe átfestem.
Most ott vagyok, hogy az új alapvakolat fent van, a régi alapvakolat szintjével egy síkban. A határvonaltól 5cm-re a régi kőporos vakolatot lecsiszoltam, ami 4mm vastag lehet. Ha most felkenném a zsákosat és nem lenne elég vastag, akkor felmehetek rá még egyszer? Vagy esetleg tegyek alá egy hálót, csemperagasztóba ágyazva és az kiadna 1mm-t.
2015. ápr. 18. 13:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!