Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Üvegszál elleni védelemhez...

Üvegszál elleni védelemhez keresek munkaruhát. Hol találok Budapesten?

Figyelt kérdés
A gond az, hogy nincs olyan védőruhám, ami védelmet biztosít az üvegszálak ellen. A munkaruhámra rátapad, sőt át is fúródik rajta, én pedig lassan már kezdem úgy érezni magamat mint egy tűpárna. Hol találok olyan védőoverallt, ami nem ilyen egyszer használatos papír vacak, hanem tartós, nem rohad rám a 30 és 40 fokos melegben, lehet benne nehéz fizikai munkát végezni (betonnal dolgozok, abba keverjük a szálakat) és lehetőleg árban is elfogadható?

2015. ápr. 16. 15:36
 1/2 anonim ***** válasza:

Én üveggyapotos helyen dolgoztam sokat, méretre vágtuk rendes cirkulával, szállt a cucc. Sima munkaruha volt rajtam és hideggel tusoltam, egy idő után nem jelentett gondot. Mindig huzat volt (műhely), és nem volt érdemes izzadni. A fő gondot nem ez jelenti. A tüdőre jelent veszélyt, nagyon lassú a felezési ideje és piszkosul irritálja ott a szöveteket, elég komoly rákkeltőként tartják számon, mert millió sebet tart fenn évekig, és egy élethosszon át se ürül ki, ha már egy-két hónapig ott volt a levegőben napi szinten.

Nem hülyéskedek, sehol nem éri meg. Gyakorlatilag zárt, klimatizált ruha lenne jó, minimum valami perfekt levegőszűrővel, vagy külön frisslevegő-bevezetéssel, ami korlátoz a mozgásban. Az ilyesminek a rendes neve szkafander. Ha szeretnél rohadni, csak a viszketés és az egészségkárosodás elkerülése a cél, akkor külön egy nagyon jó pormaszk (rohadt drága) és valami jól záró vegyvédelmi overall (rohadt drága) kellene.

Nem szeretek kibicként jótanácsokat osztani, de attól tartok itt tényleg érdemesebb meghagyni a melót a szenvedni és halni akaróknak.

2015. ápr. 16. 21:49
 2/2 anonim ***** válasza:

munkaruházatiban vannak egyszer használatos overallok, nézzél olyant, ezek nem drágák és eldobod.sajnos ez rád rohad valóban, de olcsó és mindent kielégítőt nem fogsz kapni.

az üvegszálat meg lehet kicsit spriccelni vízzel, hogy ne szálljon a pora annyira; vágáskor, illetve a széleken.

2015. ápr. 17. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!