Milyen átmérőjű csövet lehet használni a szennyvíz
lefolyó cső gyanánát? (sárga műanyag csőként
ismeretes)
11/19 A kérdező kommentje:
Közben beszéltem a vízüggyel és a szürke 110-es csövet javasolták :) Az utcai hálózat meg 200-as :(
Akkor teljesen hülyék a vízügynél :D épeszű szakember nem ajálj földbe PVC-t. Te dolgod, de ha nem akarod kétszer csinálni KG csövet vegyél nem sokkal drágább. A bekötési pontot tárd fel, mert az utcán valóban 200 ast fektetnek de az telekre 160- s csövet visznek be a legtöbb helyen. Méterenként egy % os lejtésnél többet ne adj a csőnek mert ez sem jó.
2015. ápr. 2. 19:53
13/19 A kérdező kommentje:
Na az lesz a legjobb, ha majd szemügyre veszem vásárláskor mindkét fajtát, melyik milyen kemény, vagy mit mondanak szerelvényboltban.
Műszaki átvételnél nem fogják elfogadni a PVC csövet. Tudom nem egy csatorna bekötést meg csináltam a környékünkön (mint szakember) és követelmény volt a KG cső. Bár bennem fel se merült, hogy PVC-t rakjak le. Arról se felejtkezz meg hogy irányváltásoknál és 5 méterenként tisztítót kell beépíteni. És csak 45'-os idomokat használj.
2015. ápr. 3. 13:14
15/19 A kérdező kommentje:
Milyen tisztítóra gondolsz? Nem visszacsapó szelep ez?
16/19 A kérdező kommentje:
Lenne még egy kérdésem: az "gáz", hogy ha a szennyvízkivezetés és a tisztító felállás (telekhatár mellett) között kb. 30 méter a távolság? Sajnos ilyen messze vannak egymástól. Lehet ebből gond? A csatlakozás kb. 1 méteren van, szóval 30 méteren 1 méter a lejtése.
tegnap 13:14-es vagyok.
Éppen ezért írtam, hogy 5 méterenként tisztító idomot kell berakni. Ez azt jelenti, hogy beteszel 5 méterenként a csőszakaszba egy T-idomot azt függőlegesen felvezeted a talaj szintjéig és raksz e kupakot a tetejére.
2015. ápr. 4. 08:28
18/19 A kérdező kommentje:
Arra az egyre még figyelj, hogy a lejtés (amit írtak is, hogy 1% legyen) egyenletes legyen. Ne változzon (kontrás pláne ne legyen, ne legyen "hasa" a csőnek), mert ha a víz "kiszalad" a "csomag" alól akkor nem lesz meg az úsztatási mélység és ki tud ülepedni a szilárd anyag és előbb utóbb dugulásod lehet.
Az úsztatási mélység szükségessége miatt sem szabad nagy lejtéssel építeni a vezetéket.
Az utcai vezeték minimum 200-as de előfordulhat ennél nagyobb is de neked a házi bekötésed (a leágazás a gerincről) valószínűleg 160-es (ahogy írták is).
2015. ápr. 10. 20:09
Kapcsolódó kérdések: