A tervező mennyiért készíti el az engedélyeztetési tervet?
A házhoz hozzáépítettünk egy folyosót ( lépcsőházzal ) és egy garázst , falakat helyeztünk át , gyakorlatilag a régi Kádár-villát két különálló lakássá alakítottuk.
Kellett egy új tervrajz , mert nem volt meg a régi , tehát felmérték az épületet , elkészítették a dokumentációt , elvégezték az ügyintézést az önkormányzatnál és tanácsokat adtak , hogy mit lehet és mit nem...
Ez volt összesen 140e ( ügyintézéssel ) + illetékek 40 e , tehát összesen 180e.
Sopronban élek.
Ez nem teljes ház volt , csak hozzáépítés és átalakítás.
Egyébként ha a tervező azt hiszi , hogy az ő cége fogja a kivitelezést is csinálni , akkor olcsóbb terv.
Ez azért van , mert nem a terven akar ötvenezret nyerni , hanem a kivitelezésen akar milliókat kaszálni.
Én hallottam Pest megyében 100ezer Ft-os engedélyeztetési tervet..!
Van amúgy az építészirodáknál terv tár,ahol elkészült és az előírásoknak megfelelő kész tervek közül lehet választani,ez olcsóbb mintha sajátot akarnál.
És igen,ha a kivitelező is az építésziroda lesz akkor olcsóbb.
Most olvastam hogy 2500 FT/nm az eng.terv ha velük építtetsz és 3500ft/nm ha csak terveztetsz.
Köszi!
Azt nem tudod véletlenül, hogy ezek a m2 árakat a bruttó vagy a nettó alapterület után számolják?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!