Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Telkem előtt a közterületen...

Telkem előtt a közterületen van egy telefonoszlop, ami egy árboccal le van földelve, hogyan lehet ezt az árbocot arrébb tenni?

Figyelt kérdés
Új kapubeállót szeretnék létesíteni a házhoz, azonban ez az árboc útban van. Hol lehet igényelni, és milyen költségei lehetnek annak, hogy ezt az árbocot áttegyék az oszlop másik oldalára?
2015. márc. 5. 00:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mit értesz az árbóc szó alatt, de a tulajdonoshoz kell benyújtani az igényed és ő köteles egy záros határidőn belül azt áthelyezni a saját költségére.
2015. márc. 5. 05:32
 2/12 anonim ***** válasza:

Ha az acél kötélre gondolsz ami az oszlop tetejéről jön

le ferdén a földbe,azt nem lehet mert merevítő.

2015. márc. 5. 08:55
 3/12 anonim ***** válasza:

Húzd ki a földből és dugd át máshova, ahol nem zavar, vagy csak lökd oda mellé.

Nekem a ház előtt lévő oszlopról bent a kiskertembe volt az árbóc. A felázott felkapált földben egy 15-20 centis vas. Gondolhatod mit tartott az. Minden felásás után, újra bedugtam a földbe.

2015. márc. 5. 13:01
 4/12 A kérdező kommentje:

Igen az oszlop tetejéről jön le, és ferdén megy le a földbe, az oszloptól kb. 2 méterre.

Nem tartom valószínűnek, hogy merevítés, mert ahhoz nem elég erős, ráadásul kb minden 4-5. oszlopnál van ilyen. Vagy lehet úgy gondolták, a többi dőlhet, de ezek maradjanak állva?

2015. márc. 5. 14:21
 5/12 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok. Merevítés az, és csillapítja a rezgést, amit szélfúváskor a kábel hullámzás tud csinálni. Pont a másik oldalára nyilván nem tudod átdugni, mert az látszana, de 90°C al biztos áttudod rakni. Például befele az udvarod fele, az nem túl feltünő.
2015. márc. 5. 14:39
 6/12 anonim ***** válasza:

Ilyen?

[link]

2015. márc. 5. 15:28
 7/12 A kérdező kommentje:
Ebből pontosan nem látom ki, de a fémkötél kb. olyan, azonban a földben nem egy ilyen nagy fatönk van, csak egy kis vas valami. leginkább olyan, mint egy sátorcölöp. Az oszlop tetején pedig a drót olyan nagyon lazán áll, hogy azért nem hiszem, hogy bármit is merevít.
2015. márc. 5. 23:58
 8/12 anonim ***** válasza:

Amit linkeltem az a merevítő kb.1.5 méter mélyen van egy beton pogácsán átfűzve a drótkötél és rá támaszkodik a fa oszlopdarab.Ez lényegében azért van rajta,hogy látható legyen.

A földelő vezetéknek meg így kellene kinéznie.

[link]

2015. márc. 6. 07:58
 9/12 A kérdező kommentje:

Hát ez meg főleg nem olyan, mint nálam. Csak azt nem értem, ha ez egy merevítés, miért nincs mindegyik oszlopnál, csak minden 3-4-ediken. A többi kidőlhet?

És ha merevítés, azt is valakinél meg kellene rendelni, hogy arrébb rakják. Honnan tudhatom meg, hogy kié ez az oszlop? És főleg ki fogja finanszírozni a munkálatokat? Végtére is ő akadályoz engem abban, hogy a telkemet megfelelően használhassam.

2015. márc. 8. 19:35
 10/12 anonim ***** válasza:
Polg.mesteri hivatal műszaki oszt.(ha van)nekik tudni kell.
2015. márc. 8. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!