Zárt fűtési rendszerem van, azonban az utolsó szobába már nem ér el a 'meleg'. Mi lehet a hiba oka?
Mekkora a nyomás a rendszerben? Milyen kazán?
Milyen kiegyenlítő tartály? Tágulási tartályra gondolsz?
Ha víz szökne ,annak nyoma lenne .Az utolsó szobai radiátorban maradt levegő,és nem is kevés .Ez távozik szép lassan .Légtelenités után a vizet pótolni kell .
Zárj az első radiátorokon ,hogy gyorsabb legyen az áramlás hátul is .A kazánhoz közeliek úgy is gyorsabban ,jobban melegszenek .
Úgy gondolom, hogy nem folyhat, mert még csak csöpögést sem látok semelyik fűtőtestnél, sem a csöveken.
A nyomást mindig 1.5bar-ra állítom be. Hát kb 15 éves gázkazán,
Igen, tágulásira gondoltam.
Még arra gondoltam, esetleg a keringetőnek lehet köze a fűtés hiányosságához, esetleg hogy kicsi, és nem tudja végignyomni a rendszeren???
Igen, a vizet mindig pótolom. De azt nem értem, hogy hogyan jön ki onnan a levegő, amikor pár éve már így áll (t.i. nem megy bele a meleg víz)
Próbáltam, hogy az összes radiátort lezártam, csak az utolsó szobai maradt, de úgy sem fűtötte fel. Egy ismerős azt mondta, hogy nagyon kacskaringósan rakták a csöveket, és ott szorult be valami, azért nem megy át. (De a radiátor teteje néha felmelegszik, de kb 1/4 magasságig csak.)
Ha nyomás van a rendszerben az azért, hogy a levegő ne tudjon bejutni. Ha rés van valahol, akkor ott emiatt kicsöpög a víz leesik a nyomás.
Szóval nem tudom értelmezni, hogy 2 naponta engedsz le 10 percig levegőt.
Ha a radiátor teteje melegszik csak, az lassú áramlást jelent. Okozhatja dugulás. Próbáld átmosni a radiátort és a hozzá vezető csöveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!