Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Faház-nyaraló építés. Le...

Faház-nyaraló építés. Le tudná valaki írni lépésről lépésre hogy miket kell intéznem? Meg hogy kb mi mennyibe kerül. Bővebben lent.

Figyelt kérdés
A telek meg van. Víz, villany, csatorna a telken belül. gáz nem kell. a háznak beton alapja lenne és kb 40-50 négyzetméteres lesz, gerenda vagy rönk.

2015. febr. 26. 14:25
 1/7 anonim ***** válasza:

Keress egy tervezőt.

Ez legyen az első, a többit majd ő elmondja.

2015. febr. 26. 18:15
 2/7 anonim ***** válasza:
Ja és kb.:7-9 millió. Igénytől függően. Generálba.
2015. febr. 26. 18:23
 3/7 anonim ***** válasza:

Terek

Engedélyek

Kivitelező

Ez a sorrend. És reális a 7-9 millió.

2015. febr. 26. 22:37
 4/7 A kérdező kommentje:
hát igen ezt kb én is tudtam, teljesen feleslegesen szóltatok hozzá.
2015. febr. 27. 23:13
 5/7 A kérdező kommentje:
elsőnek: nem akarok még tervezőt keresni oké? ha nem tudsz válaszolni a kérdésre akkor ne válaszolj. ha most akarnék terveztetni házat akkor keresnék egy tervezőt és az mindent elmondana:) még csak tájékozódom, de ahogy így elnézem ez itt nem lesz egyszerű.
2015. febr. 27. 23:16
 6/7 A kérdező kommentje:
a 9 milla bőven belefér a költségvetésbe. én legalább 12-re számoltam.
2015. febr. 27. 23:18
 7/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Oké?

Azért írtam ezt mert, kevés az info.

Első.

- Helyi építéshatóság, beépítési előírást (HÉSZ) kikérni (ingyenes).

Ebből tudni fogod, hogy mit lehet és hogyan (a tervező meg pláne, ha őt keresed meg elsőnek akkor ezt már ő kéri ki).

Itt már rajzolgathatsz, hogy mit is szeretnél

- Kb. eddig tudsz eljutni tervező nélkül.

- Tervezés, engedélyezés. (azt hogy milyen alapja legyen bízd a tervezőre)

- Mivel a telken belül vannak a közművek egyszerűbb a dolog. De a közműveket akkor is egyeztetni kell a szolgáltatóval.

- Jó ha van egy régebbi tulajdoni lap (az engedélyezéshez már nem kell kikérni), hogy lássátok ,van-e bejegyezve, szolgalmi jog esetleg vezetékjog ami korlátozná a beépítés lehetőségét.

- Az engedélyezéshez kell majd hiteles térképmásolat.

Ha megvan a jogerős engedély, akkor már "csak" kivitelező kell (csak olyat válassz akinek van felelős műszaki vezetője, ezt ne Te intézd). És neked legyen műszaki ellenőröd. (ha nem írja elő jogszabály akkor is érdemes, igaz, hogy fizetni kell érte, sokat meg tud spórolni.

2015. febr. 28. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!