Pincét szeretnék ásni, kézi erővel, de elég sok
földet kell megmozgatni. Milyen ötletek lenne, hogy
hatékonyan menjen a munka?
Figyelt kérdés
Arra gondoltam, hogy veszek egy 230-as elektromos csörlőt és arra akasztok egy nagyobb tárolót és abba dobálom a földet, majd mikor megtelik felhúzom és az utánfutóba borítom. Ilyesmi ötletekre gondolok.
A pince mérete kb:4x5méteres lenne és 2,5m mély. Azért sok földről van szó, hogy csak az ásó és lapát jöjjön szóba. Eddig SDS pluszos lapos vésővel előtörtem a földet, majd lapáttal vödörbe és így tovább, de valami hatékonyabb megoldás kellene. Gondoltam arra is, hogy valami olyan szerkezet kellene, amit ha húz a csörlő, azt bontja is a talajt. Valami kisebb eke szerű?
2015. febr. 8. 23:22
2/6 anonim válasza:
rotáld fel. azzal szerintem jól haladnál, hipp hopp fellazítanál vele kb 20-25 cm- es mélységet kilapátolod aztán mehet megint
2015. febr. 8. 23:49
3/6 anonim válasza:
Tavaly előtt 6000 forint óradíjjal ásattam egy ekkora gödröt 2 órát volt itt. 12000-et fizettem. Akkor számold ki érdemes e elektromos csőrlőt venni és azzal bohóckodni hetekig.
2015. febr. 9. 09:39
4/6 anonim válasza:
Mi van ha félúton belefutsz egy OCR agyagrétegbe? Vagy talajvízbe? Ha meg kohézió nélküli talajba futsz bele, alá kell dúcolni. A többi geotechnikai problémát le se írom...
2015. febr. 9. 22:57
5/6 anonim válasza:
Ahogy írják, egy markoló 1-2 óra alatt kikapja ezt a földmennyiséget. Nem nagy összeg ahhoz képest, mennyi melót megspórolsz vele.
2015. febr. 11. 13:39
6/6 anonim válasza:
Szerintem is ostoba, könnyelmű ötlet kézierővel kínlódndi!!! Kaptál nagyon jó válaszokat, fontold meg inkább, hogyan tudod kigazdálkodni anyagilag a földmunkagép bérlését a gépkezelő munkadíjával együtt!!! Az időt megspórolhatod valami másra a későbbiekben biztos lesz ott amit majd magad kis szerszámgéppel meg tudhatsz csinálni akár gyűjtött anyaggal is...
De az arányokat mindig érdemes szem előtt észben tartani, és számolni vele,...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.