Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Pincét szeretnék ásni, kézi...

Krisztian987 kérdése:

Pincét szeretnék ásni, kézi erővel, de elég sok földet kell megmozgatni. Milyen ötletek lenne, hogy hatékonyan menjen a munka?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam, hogy veszek egy 230-as elektromos csörlőt és arra akasztok egy nagyobb tárolót és abba dobálom a földet, majd mikor megtelik felhúzom és az utánfutóba borítom. Ilyesmi ötletekre gondolok.

#hatékonyság #pinceásás
2015. febr. 8. 23:18
 1/6 A kérdező kommentje:
A pince mérete kb:4x5méteres lenne és 2,5m mély. Azért sok földről van szó, hogy csak az ásó és lapát jöjjön szóba. Eddig SDS pluszos lapos vésővel előtörtem a földet, majd lapáttal vödörbe és így tovább, de valami hatékonyabb megoldás kellene. Gondoltam arra is, hogy valami olyan szerkezet kellene, amit ha húz a csörlő, azt bontja is a talajt. Valami kisebb eke szerű?
2015. febr. 8. 23:22
 2/6 anonim ***** válasza:
61%
rotáld fel. azzal szerintem jól haladnál, hipp hopp fellazítanál vele kb 20-25 cm- es mélységet kilapátolod aztán mehet megint
2015. febr. 8. 23:49
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Tavaly előtt 6000 forint óradíjjal ásattam egy ekkora gödröt 2 órát volt itt. 12000-et fizettem. Akkor számold ki érdemes e elektromos csőrlőt venni és azzal bohóckodni hetekig.
2015. febr. 9. 09:39
 4/6 anonim ***** válasza:
Mi van ha félúton belefutsz egy OCR agyagrétegbe? Vagy talajvízbe? Ha meg kohézió nélküli talajba futsz bele, alá kell dúcolni. A többi geotechnikai problémát le se írom...
2015. febr. 9. 22:57
 5/6 anonim ***** válasza:
Ahogy írják, egy markoló 1-2 óra alatt kikapja ezt a földmennyiséget. Nem nagy összeg ahhoz képest, mennyi melót megspórolsz vele.
2015. febr. 11. 13:39
 6/6 anonim válasza:

Szerintem is ostoba, könnyelmű ötlet kézierővel kínlódndi!!! Kaptál nagyon jó válaszokat, fontold meg inkább, hogyan tudod kigazdálkodni anyagilag a földmunkagép bérlését a gépkezelő munkadíjával együtt!!! Az időt megspórolhatod valami másra a későbbiekben biztos lesz ott amit majd magad kis szerszámgéppel meg tudhatsz csinálni akár gyűjtött anyaggal is...

De az arányokat mindig érdemes szem előtt észben tartani, és számolni vele,...

2015. febr. 13. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!