Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Egy 10000nm-es (1Ha) jóléti...

Beryxx99 kérdése:

Egy 10000nm-es (1Ha) jóléti tó kiásatása géppel körülbelül mennyibe kerülne? A kitermelt földet a parton helyeznénk el.

Figyelt kérdés

2014. dec. 30. 18:41
 1/8 anonim ***** válasza:

- Mi az a jóléti tó?

-Kitermelt földet a parton? Rézsű egy idő után visszadegradálódna a tóba, másrészt nem megközelíthető a tó, harmadrészt ez túl sok föld ahhoz.

2014. dec. 30. 18:59
 2/8 A kérdező kommentje:
A partot nem közvetlenül értettem, hanem a tó körül található területen. A jóléti tó olyan mint egy halastó, viszont mivel nem horgásztóként van nyilvántartva nem kell rá külön engedély, inkább pihenésre van.
2014. dec. 30. 19:04
 3/8 A kérdező kommentje:
A tó kb. 1 méter mély lenne.
2014. dec. 30. 20:08
 4/8 anonim ***** válasza:
Honnan lenne benne víz? És a benne lévő víz mi miatt nem szivárogna le a földbe 2-3 óra leforgása alatt?
2014. dec. 31. 12:49
 5/8 A kérdező kommentje:
A tó szakértő által megvizsgált helyen lenne , talajvízből, vagy a közelben lévő viztározó, csatorna, patak táplálná.
2014. dec. 31. 14:15
 6/8 anonim ***** válasza:

"A tó szakértő által megvizsgált helyen lenne"

Ha olyan helyre mutat ami nem eladó ? Meg mi az a tószakértő?

" talajvízből"

Ha egy méter mély lenne hogy táplálnád talajvízből? Talajvíz felfelé nem folyik... Szivattyúzni milliárdokba kerülne havonta, a gépek sem bírnák.

"vagy a közelben lévő viztározó, csatorna, patak táplálná."

És ki vezetné neked oda a vízet?

Egy ilyen tó csak mély területen épülethetne, megfelelő vízutánpótlással.

2014. dec. 31. 16:11
 7/8 anonim ***** válasza:

1 m mélységével ez ugye 10000m3 föld. Sokminden befolyásolja az árat. Tereprendezéssel minimum 5M forint szerintem, de körülményektől függően ez mehet jóval feljebb is.

(Ha komolyan érdekel, írd meg nagyjából hol, talán tudok segíteni.)

2015. jan. 1. 23:19
 8/8 anonim ***** válasza:

Kicsiben mindenképpen csinálnék előtte egy modell-tanulmány-tavat. 20-50 m2-es felülettel és egy fúrott kúttal. Én is osztom #4-es és #6-os aggályait. Ha itt 1 méter mélyen nem vízzáró agyagréteg van, akkor ennek a tónak a vízszintjének a fenntartásához a bibliai özönvíz vize is kevés lesz 1 hektáron. Nehogy elkölts a földmunkákra, kiegészítő létesítményekre, füvesítésre milliók tucatjait, és aztán kiderüljön, hogy nem bírod a vízszintet megtartani...

A szakértővel úgy kötném a szerződést, hogy rendesen megfizetem a szakvéleményét, de ha ez a 20 m2-es próba-tó nem a várt eredményeket hozza, akkor a próbatavat ő fizeti!!

2015. jan. 5. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!