Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Megéri kiépíteni a hőszivattyú...

Megéri kiépíteni a hőszivattyút? Valakinek tapasztalata? Mennyibe kerülhet a kiépités +a készülék? Kb 1.2 milliot a készülékre?

Figyelt kérdés

2014. dec. 25. 12:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Egyeske.. azt ne tessék elfelejteni, hogy ha nincs áram, akkor nem csak a hőszivattyú nem fűt, hanem a gázkazán sem!
2014. dec. 30. 12:52
 12/17 anonim ***** válasza:

tizenegyes..pont ezt akartam írni..

óriási szopás, amikor nincs valamiért villany, akár pár percre is...ha nincs otthon a család, és nem visszakapcsolós automatika van, akkor bizony hideg lesz.

persze lehet, hogy nincs áramszünet soha.. ha biztonági okból gravitációsra csinálja a szekunder oldalt, az sem olcsó(bb)...

az még a pufferen kersztül kibír vagy pár óra áramszünetet.

2014. dec. 30. 14:41
 13/17 A kérdező kommentje:
Erre lesz egy kandalló amellyel ezeket a problémákat kell kiküszöbölni,az nem lesz vizteres mert áramszünetnél az sem működik ,vagy egy cserépkájha
2014. dec. 30. 20:50
 14/17 hufi1 ***** válasza:
58%

Kedves Kérdező!

Szomorúan olvasom a hozzászólásokat, 1-es hozzászólása....nem ismeri a rendszert, és ócsárolja...nem feltétlenül a megtérülés a lényeg..ha mindenki fával tüzelne, milyen levegőt szívnánk be?

Fa tüzelés az egyszerűsége miatt nagyszerű, nincs mi elromoljon benne. Gázkazán, nem kell fát hasogatni, pakolni a tüzet, mégis meleget ad. kényelemnek ára van.

A fatüzelést összehasonlítani egy hőszivattyús rendszerrel butaság, olyan mintha a trabantot hasonlítanád össze a mercivel.

Nekem hőszivattyús rendszerem van, és elégedett vagyok vele..ne felejtsd el a hőszivattyúval klímát is kapsz nyárra...a kazánnal nem fogod lehűteni a házad.

Megtérülés? Új ház építésénél gyakorlatilag a legjobb, átalakításnál szerintem nem éri meg.

Hőszivattyúknál, van támogatás, van geo tarifa amivel tudod faragni a megtérülési időt. Mindenképp megéri, de kinek mit enged meg a pénztárcája.

Nekem levegős hőszivattyúm van, tehát a legrosszabb hatásfokkal dolgozik mint társaik, de viszonylag olcsóbb kategória volt, és már láttam vizes hőszivattyúkat tönkremenni a beszerelő hozzá nem értése miatt.

Daikin Altherma 8kw-os hőszivattyú+ 300 liter melegvíztároló 1,5 millió Ft-ba került. Tudom ebből legalább 10 évig lehetne fával fűteni)

Minden hozzászólást hallgass meg, mert a válasz ott lesz valahol középúton)

üdv hufi1

2015. jan. 31. 20:02
 15/17 A kérdező kommentje:
Írtam privibe
2015. jan. 31. 21:21
 16/17 hito válasza:
65%
Ugyan régebbi a topic, de azt még érdemes hozzátenni, hogy 2015-től csak kondenzációs kazánt lehet beépíteni, hozzá újfajta kémény bélelés szükséges (+a kéményseprői díj…), a gázüzem engedélyköteles stb. Ha még egy légkondit is beépítenél, hogy nyáron ne eressz levet, a hőszivattyú vastagon megéri.
2016. szept. 4. 21:20
 17/17 anonim ***** válasza:
59%
Nem ritka hogy alig drágáb vagy egy árban van a gáz fütés kiépitésével. Ha számolsz gáz bekötést, kazánt, kéményt, akkor kijön hogy pár száz ezerrel drágább maximum. Mellette képes hüteni is. A legtöbb esetben pár év alat megtérül. A készülékek élettartama pedig általában joval több tiz évnél.
2017. dec. 16. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!