Szobatermosztáthoz miért kell alkáli elem? Anélkül nem működik?
Szeretném kicserélni a régi termosztátot-15 éves, sokat csal. Nézegettem neten, és meglepődve olvasom, hogy a programozhatóhoz kell 1.5 V-os alkáli elem ( [link] Arukereso.hu/computherm/q7-p63989017/#termek-leiras). A régihez nem kellett, be van kötve vezetékkel a cirkóba, és működik. Igaz nem programozható (ha ez számít egyáltalán). Tud valaki segíteni megértenem?
Előre is köszönöm válaszát!
Nem vagyok elektromos szakember, azért nem értem.
Azt nem értem, ha be van kötve (legalábbis én
úgy értem: "Kapcsolható feszültség:0 V AC/DC... 250 V AC, 50 Hz) az áramkörbe, akkor 220-ról miért nem tud üzemelni? Még 1.5 V-os elem is kell külön hozzá?
Mi van, van lemerül az elem (tudom, ki kell cserélni)?
Mindegyik programozható így működik, vagy csak én nem találok (neten keresgélek)?
Bocsi a hozzánemértésem miatt, de azért köszi a választ!
"Az emberek egymásért születtek. Vagy tanítsd, vagy tűrd hát őket." MARCUS AURELIUS
Ja, és mint ahogy az eredeti kérdésemnél is írtam, a régi, meglévő termosztátomhoz nem kellett-nincs külön elem, működik csak 220-ról!
Már 15 éves, emiatt (?) pontatlan, szeretném lecserélni egy újra-modernebbre.
ha azt írják, hogy "kapcsolható feszültség..." az arra vonatkozik, amit a kapcsolója bír.
ha "Tápfeszültség vagy működtetés lenne írva, akkor működne 230V-ról.
Egyébként minimális a fogyasztásuk, egy elem 2-3 vagy 4 évig is jó bele.
manuálos termosztátokhoz nem kell elem. [link]
a programozás miatt sokat fogsz spórolni, mert azon időszakban, amikor nem vagytok otthon és a éjjel, be tudsz állítani egy alacsonyabb értéket, hőértéket,
ki tudsz választani heti munkarendet az időkapcsolóval, amikor órára és napokra mérten tudod porciózni a működést
elég bonyolult lesz a beállítás, de olvasd át a használatit többször és menni fog
a 220 voltos működtetése a készüléknek megoldható lenne egyébként, de felesleges és nincs haszna sem és drágítaná a készüléket és nagyobb is lenne a készülék
Hát, remélem be tudom majd állítani. Nem akarom túlbonyolítani csupán azt szeretném, hogy minden nap, azonos időpontban reggel növelje, este-éjszakára viszont csökkentse a hőmérsékletet.
Köszi a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!