Valakinek van TÁROLÓ VERME a ház körül? Gyümölcs-zöldség, esetleg bor tárolására szeretnék egyet ásni-építeni a közeljövőben. Mire kell figyelni (a talajvízen kívül)? Esetleg egy jó leírása van valakinek hozzá?
Figyelt kérdés
2014. nov. 18. 14:21
1/2 anonim válasza:
Nekem nincs vermem. De a vízórámnak meg a kerti fúrott kútamnak is van kibetonozott aknája. Meg a garázs is aknás. Krumplit, almát, káposztaféléket ide szoktam letenni...
2/2 A kérdező kommentje:
Értem. És ezek az aknák milyen mélyek? Azon gondolkozom, vajon egy egyszerű földbe ásott,
sréhen döngölt falu építmény esetleg némi vályogból rakott föld feletti fallal és erre
felhelyezett nyereg, vagy sréh tetővel mennyire volna alkalmas a fenti dolgok tárolására,
esetleg 1-2 növény átteleltetésére.
Meg hát jó kérdés még, hogy milyen mély verem a célszerű.
Eleink még tudták, állítólag jeget is tároltak így még a hűtőszekrény feltalálása előtt.
Innen a "hideg (van), mint egy jégverem(ben)" mondás is.
Igen, hallottam már pincéről is (mielőtt még valaki felvetné). :-)
Csakhogy az nagyobb építkezéssel jár és jóval költségesebb is.
Valamint nehezebben bontható. Plusz saját borom (sajnos) nincs,
ezért nem is lényeges annyira.
2014. nov. 25. 00:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!