Padlófűtés leeresztése és újratöltése hogyan?
Laikusként szeretnék tájékozódni.
Többszintes lakásban lakunk. A gázkazán a garázsban van, és padlófűtés a földszinten, emeleten, tetőtéren. A tetőre kivezetve egy pár-literes túlfolyó van kivezetve. Nemrég ki kellett cserélni egy rossz hőmérőt, és ezért le lett eresztve a víz a rendszerből. Utána újratöltöttük (szerelő volt kinn), amíg a túlfolyó tartály meg nem telt. A tetőtéren viszont valószínű nem teltek meg jól a csövek, mert ott nem fűt, míg a többi szinten jó.
Kérdésem, hogy mik pontosan az ábrán bejelölt részek?
Merjek-e még utántölteni vizet a rendszerbe, ha lekapcsolom a szivattyút?
Ha a 2-es számú szelepet elcsavarom, süvít ki a levegő. Ezt ki kell nyitni? (nyomásmérő nincsen sehol)
4-es számú megy fel a tetőre a túlfolyóhoz.
1-es és a 3-as mire való?
Köszönöm előre is.
Kép:
Köszi a válaszokat. De láttam hogy mennyi van a túlfolyóban, mert van mellette egy cső bekötve amin látszik. Viszont nyomásmérő nincsen sehol, és ezért féltem tőle. Most kiengedtem onnan a levegőt a szeleppel, és hallottam is , hogy bugyborékol a víz benne. Akkor ezek szerint itt automatikusan beáll a nyomás, hiszen ha túltöltöm elfolyik a tetőre és ennyi?
Az volt a furcsa kicsit, hogy az egészet csak a pincén keresztül lehet feltölteni, tehát külön a telepeken nincsen olyan betöltő, amit az újabbakon látni.
Szerintem a 3-4-es szelepet levéve lehet egy emelettel feljebb vinni a rendszert, plusz légtelenítő.
Mi a töltést a kazánnál csináltuk meg, a leeresztést szintén. Igaz, a pincében van a kazán.
hát csak feltételezem, mert nem látom, de a túlfolyó nyílván azért van, mert ha nagy a nyomás akkor ott elfolyik a felesleg. Azért is van a legmagasabb ponton. Az hogy a pincében kell tölteni, az normális, nálunk is ott lehet.
Ahol lehet engedd ki a levegőt, és töltsél utána. A 4es cső megy az emeletre ugye? Annak nincs egy a képen látható elosztója fent? Ott nincs légtelenítő?
Elfelejtettem mondani, hogy ez a tetőtérben lévő telep. Tehát igen, a négyes megy fel a túlfolyó tartályba és a tetőre. Ott már nincs semmilyen légtelenítő.
Tehát akkor az 1.es az automata légtelenítő. Akkor azzal nekem semmi dolgom nincsen, ha jól értem, hanem ha túlnyomás van, akkor a levegő ott távozik. Köszi a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!