Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Kerítéslécet mivel a legjobb...

Kerítéslécet mivel a legjobb kezelni, hogy tartós legyen?

Figyelt kérdés
Mit tanácsoltok? Gyalult fenyőléc, félolajjal beitatva. Lazúrt vagy olajfestéket kenjek rá? Esetleg Lakk és festék keverékét? Melyik a legtartósabb megoldás?
2014. szept. 22. 18:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Én kerités lécböl csináltam kerités..azokra furtam fel aléceket..sok eső miatt csonak lakkal kentem le...biztosra megyek:D
2014. szept. 22. 19:26
 2/7 supra01 ***** válasza:

Szia!

Mi az a félolaj?

Egyébként kültérre lazúr a legmegfelelőbb.

De ha már olajjal kezdted, akkor maradjon az olaj szerintem.

Semmilyen festék és lakk nem jó kültérre.

A csónaklakk sem!!!

2014. szept. 22. 20:00
 3/7 anonim ***** válasza:
Mérnem jo csonak lakk??
2014. szept. 22. 20:13
 4/7 anonim ***** válasza:

[link]

még nincs kész a videó, de majdnem

a lazúr 7-8 évig bírja, de kétszer annyiba kerül, mint a fedőfestés. 4300-9000ft ráadásul háromszor kell átkenni vele és nem egyszer vagy kétszer.

ha új a fa, akkor feltétlen kezelni kell, de az olajos kezelés után kell várni fél évet és a fenyőt jobb ha beáztatod étolajba, fáradt olajba, jobb ha 2 hónapig ázik és utána fél évig szárad. a fenyőt kerítéslécnek így kell előkészíteni, mert szétrohad

ha nem akarsz annyit várni akkor olajfesték hígítóval kell átkenni, de azzal is várni kell 1 hetet, mert gázosodik belülről és tönkreteszi a festéket belülről. a lenolajjal 2 hónapot kell várni

be kell kenni favédő szerrel is, a fenyőt, mert szétrohad

2014. szept. 22. 20:28
 5/7 anonim ***** válasza:
ja és a fedőfestés olajfestékkel 5-6 évig bírja, az olajfesték kerítésfesték 6-7 évig
2014. szept. 22. 20:29
 6/7 anonim ***** válasza:
2,5 liter kerül ennyibe, nem 1 lityi
2014. szept. 22. 20:37
 7/7 supra01 ***** válasza:

Egyszerűen elmondva: A lazúr tulajdonsága, hogy nem engedi be a vízcseppeket, DE kifelé kiengedi a párát, mivel ez sokkal kisebb méretű, mint a vízcseppek.

A lakk azért nem jó, mert az sem be sem ki nem engedi a nedvességet, de a fa meg mozog és ezért mindig lesz repedés a fán ahol a víz beszivárog, de kifelé már nem tud ezért ledobja magáról a festéket vagy lakkot.

Hosszú távon a lazúr a jó megoldás, de azt is fel kell újítani 2-3 évente.

2014. szept. 22. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!