Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Lehet még vállalkozó nélkül...

Lehet még vállalkozó nélkül építkezni?

Figyelt kérdés
Lehet még vállalkozó nélkül építkezni vagy már erre is törvény van úgy hallottam... És már nem lehet baráti,rokoni segítséggel építkezni...Ebből mi igaz.És milyen szabványnak kell megfelelni egy felépített téglaháznak?

2014. júl. 31. 20:51
 1/3 plajer tibor ***** válasza:

elég sok kérdés ez egyben, menjünk sorban: A HÍR IGAZ.

1. Lényegében nem lehet Vállalkozó nélkül építkezni.

2. van azért néhány kis /nagy/ kapu is,

3. ha van szakképesítés akkor lehet bizonyos szakmunkákat végezni

4 ha nincs szakképesítés akkor is lehet bizonyos munkákat végezni

5. mindkét esetben az E-NAPLÓBAN /elektronikus építési napló/ nyitni kell ALNAPLÓT a saját munka rögzítésére, de ezt egy VÁLLALKOZÓ alárendeltségében kell megtenni. Mintha egy alvállalkozó lennél a saját házadon.

6. Kell egy-egy FELELŐS MŰSZAKI VEZETŐ / építész, elektromos és gépész is /

7. HA több vállalkozónak adod ki a munkát akkor még MŰSZAKI ELLENŐR is kelleni fog.

megtudod nyitni az E-NAPLÓT ??? , mert azt az építtető nyitja meg.....

2014. aug. 1. 12:30
 2/3 A kérdező kommentje:
Hűha!Inkább veszek használtat!
2014. aug. 1. 17:25
 3/3 anonim ***** válasza:
Az 1. nagyon korrekt választ adott. Egyébkén most hogy pang a piac sokkal olcsóbb használtat venni mint építeni még akkor is ha plusz költesz rá. Én építkeztem 5 éve de a fenntebb leírt dolgokat nem csinálnám újra végig. Ha tudtam volna hogy így megy neki se állok, csak nem tájékoztattak pontosan előre mivel jár ez. Vegyél egy használtat aztán úgy alakítod ahogy neked tetszik.
2014. aug. 1. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!