Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Villanyszerelés a sógornak?

Villanyszerelés a sógornak?

Figyelt kérdés

Jó napot!

Olyan kérdésem lenne, elvégezhetem e a villanyszerelési munkát egy új háznál a testvérem férjének (Ha jól tudom az építési engedély az ő nevére szól, vagy csak akkor ha a húgom is szerepel az engedélyen)? Villanyszerelő vagyok.

A húgom és a férje, tudomásom szerint nem egyenes ági rokon. Így is elvégezhetem a munkát?

Ha kész vagyok kell valamilyen papírt adnom?

Gondolom e-naplót kell a műszaki ellenőrrel vagy az építtetővel vezettetni.

Köszönettel:

Kovács András

2014. júl. 25. 11:07
 1/2 anonim ***** válasza:
A felelős műszaki vezetőt kérdezd ez ügyben hogy ott mennyire veszik ezt komolyan. Mert hivatalosan csak szakmát végzett vállalkozó csinálhatja aki pecsételni tud az építési naplóba. Ezen felül rendelkezni kell még egy külön papírral . Pontosan nem tudom a nevét talán felelős műszaki vezető villamossági téren. Mert ha ez nincs meg hiába vagy vállalkozó szakmabeli nem elég. Onnan tudom hogy építkeztem meg csináltuk a villanyt haver szerelővel, utána tudtam meg a kritériumokat. Persze a mi munkánkhoz egyetlen villanyszerelő nem adta a nevét aki aláírt volna. Ezt meg is értem. Ez után jött egy kritériumnak megfelelő szerelő aki szétbarmolta a munkánkat , újravezetékezett és mindent szabály szerűen aláírt.
2014. júl. 25. 22:48
 2/2 plajer tibor ***** válasza:

ha csak a sógor nevére szól az engedély akkor nem számít egyenes rokonnak.

Kell találni egy vállakozót , aki a "nevére veszi" a dolgot. Ingyen nem fogja tenni.

E-NAPLÓZNI is kell mint alvállakozót, de ELEKTROMOS FMV-t MEG LEHET ÚSZNI , ha 6 Kw alatti a teljesítmény, ha felette akkor sajnos kell az elektromos FMV is /építész nem elég/

2014. júl. 27. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!