Gipszkartonra lehet ragasztani hungarocellt a jobb szigetelés végett?
Ha igen akkor milyen ragasztóval?
A gipszkartonom nem impregnált!
Tetőtérben lesz egy kis szoba építve
A gipszkartonos erősködik,hogy nem kell dupla gipszkarton hanem csak 1-ből fog állni a szoba gipszkartonfala.
Én pedig szeretném kívűlről azt a gipszkartont leszigetelni hungarocellel mert szerintem anélkül igen hideg lenne
a hőszigetelésnek mi lesz a funkciója ???
1. hangszigetelésnek épül be
2. fűtetlen padlástól vagy a külső tértől választ el
a FALBAN levő hőszigetelés "csak" hangszigetelés a maga 5 cm -7 cm vastagságával. Az igazi HŐSZIGETELÉS a hideg oldalon elhelyezendő kb. 15 -20 cm vastag. A karton falak akkor tartanak igazán , ha mindkét oldalon 2 x 2 réteg karton kerül beépítésre. / összesen 4 réteg /
Még senki nem válaszolt a kérdésemre...
Rá lehet e ragasztani a gipszkartonra a hunagrocellt és ha igen mivel ajánlott?
természetesen rá lehet ragasztani.
Menj be egy szakboltba és kérj olyan ragasztót ami nem oldja a hungarocell anyagát
természetesen erre a célra gyengébb erősségű anyagok is megfelelnek. Viszont a hungarocellt feltétlenül a gipszkarton mögé tedd úgy hogy a hungarocell a fal megnyomásakor ne kapjon terhelést! (megfelelő falszerkezetet kell kialakítani!) Minden más ellenkező esetben a falad igénybevétel esetén deformálódni fog és egy idő után csúnya lesz!
Belulrol nem tanacsos a ragasztas, mivel mashogy alakulnak a ho-hidak --> fekete penesz alakul ki.
Ha jol ertem a padlasterbol szeretnel lerekeszteni egy szobat. A menyezetet mindenkepp uveggyapottal kell lefedned 20 cm vastag a tetoteri szabvany.
Az oldalat ragaszthatod, de mivel kivulol kell igy korulmenyes (hacsak nincs masik feljarod) Ha megteheted mindenkepp dupla sort ragassz, hogy kotesben felrakva ne tudjon a hideg elerni a kartonig.
Bar a legjobb a tetoter szigetelelese lenne a szarufak kozott, majd arra a karton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!