Gipszkarton vagy vakolás a jobb új ház építésénél?
Sziasztok!
Most szeretnénk építkezni és nem tudjuk eldönteni melyik lenne jobb,itt legfőképpen a penészedésre gondolok,de egyéb tapasztalat is érdekel.
Butaság, a penészt hőhíd vagy a vízszigetelés hiánya okozza szinte mindig.
A kartonozás mellett az szól, hogy jóval gyorsabb a kivitelezés (kartonozás után 3 nappal ki is lehet festve, a vakolatot meg szárogatod hetekig, hogy lehessen glettelni), ráadásul a helyiségek páraháztartása egyenletesebb, komfortosabb lesz, hála a gipsznek.
De választhatsz gipszes vakolást is a falra, ami gipszalapú, tehát páraháztart, de egyben vakolat is, tehát száradási idő.:)
Szia!!
En házam most lett kesz, es gipszkartonos pogácsás modszerrel lett rögzitve a teglafal belso oldalan, kivulrol szinten pogácsásan felragasztott 15 cm eps.
A kerdesedre a valaszom a NEEEEEM!
Csak akkor tedd meg , ha a ragasztot a gipszkarton teljes feluleten szetkenik, hogy a fal mogott ne legyen allando legaramlas.
Az en hazamnal sajnos ez a jelenseg tapasztalhato. Hatalmas futeskoltseg, jeghideg falak, 1-2 oran belul lehulo lakas, az osszes lyukbol es konektorbol allando hideg levego bearamlas jellemzi. Ráadásul a hőkamerás peneszesedessel riogat. A mai soklyuku es üregű teglak csak akkor hozzak a gyar altal megadott u ertekeket ha a teglafal vakolattal ellatott...tudtam meg utolag:(
Persze a kivielezo megcsak nem is hallott ilyenrol amikor ezt emlitettem neki...sem a muszaki vezeto.
A vakolatlan teglafal önmagaban nem legzaro!! Tehat, ha gipszkartonban gondolkodsz tovabbra is, akkor csak ugy hogy a ragasztot telibe kened a gipszkartonon, hogy mogotte ne legyen legres, mert az allando teli hideg levego cirkulal, aramlik befele a lakoterbe. Hidd el nekem, sajnos igaz...most szakertoket keresek, mert az epuleten nincs lakhatasi, e naplo nincs lezarva, es ez gondolatom szerint kivitelezoi hiba, illetve hibas retegrend, pedig a tervezetben vakolat van eloirva :(
Ha valaki tud tanacsot adni, esetleg segiteni, nagyon orulnek neki!
Email: fodor.attila105@gmail.com
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!