Aljzatbetont nem baj e ha meglévő parkettáre ráhúzunk?
Bp.-i régi házban,földszinti szobáról van szó.A szobaajtón kívül az előszobában már rébebb óta meg lett csinálva az aljzatbeton,rá lett húzva arégi kőre,szépen le van járólapozva,minden ok,csak éppen kb.4 cm-rel magasabb a szint,mint a szobáé.Most meg kellene csinálni a szobában is,ahol az a hagyományos halszálkamintába rakott parketta van,gondolom alatta deszkázat.Ha felszedem a parkettát,meg a deszkázatot,lesz vagy 8-9 cm szintkülönbség az előszobához képest.
Arra gondoltam,hogy egyszerűen rá kell húzni a betont a parkettára vasalással persze.
Nem fog kirohadni alóla a parketta hamar?
."Ha felszedem a parkettát,meg a deszkázatot,lesz vagy 8-9 cm ..."
Én felszedném mert az a 8-9 cm kell és nem reped meg a beton! Sajnos idővel elrohad!
3-asnak írom,hogy sajnos a parketta sem túl szép már,illetve fontos,hogy ne legyen szintkülönbség.Értem,mire gondolsz,szépek,és értékesek ezek a parketták,de ezt már nem érdemes "megmenteni".
A szintkülönbség meg nagyon zavaró itt a mi esetünkben.
Mit raknátok a parketta helyére? Én felszedném, lebetonoznám, rá lépésálló hungarocell, majd szalagparketta. Szobába én nem tennék járólapot. Parkettára viszont semmiképp nem betonoznék.
Ha mindenképp járólapoznál, akkor viszont miután felvetted a parkettát, alatta úgyis homok lesz, arra te is tehetsz homokot, sódert, vagy amit a kőműves tanácsol, majd betonozhatsz arra. Így nem lesz szinteltérés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!