Milyen a konnyu tetoszerkezet? Van valakinek tapasztalata vele?
Oszlopokkal is meg lehet oldani az alátámasztást
és az még lehet a lakás dísze is ha jól meg van csinálva.
A könnyű tetőszerkezet szerintem nem gerendákból áll hanem pallókból, ugyanúgy ahogyan a könnyűszerkezetes házaknál is.
Érdekes, mert nálunk pl nem is kell belső fal.
Persze nem tudom a ti házatok méretét, a mienk 6,6 x 11 m.
Most építjük át, ezért kellett tervező, meg statikus is. És a statikus mondta, hogy a két külső hosszabbik fal a tartó, ezért belül azt csinálunk, amit akarunk. Keresztbe gerendás a födém, így el fogja bírni a sima cserép nyeregtetőt, normális tetőszerkezettel (most lapostetős).
Amúgy megkaptátok már az engedélyt? Mert addig bármikor át tudja rajzolni (módosítani) a tervező. És amennyiben nem a ti hibátok, nem kérhet érte pénzt.
Nálunk is milliószor módosítgattunk mindenféle apróságot, mire beadta engedélyeztetni, és még most is kell 1-2 dolgon változtatni.
De én nem hagynám, hogy más legyen a házam, mert a tervező épp azt írta. Én fizetek, olyan legyen, amilyet én szeretnék! És persze amit a jogszabályok engednek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!