Bontási engedély vagy bejelentési kötelezettség?
Építkezni szeretnénk, a telken viszont van egy 80 nm-es parasztház amit el kell bontani. Érdeklődnék, hogy erre mi vonatkozik? Bontási engedély kell vagy elég bejelenteni? Olvastam, hogy 500 m3 alatti és 6m-nél alacsonyabb építményre csak bejelentési kötelezettség vonatkozik. Neten ahány oldal annyiféle válasz, így ha lehet olyan választ várok, aki szakértő vagy hasonló cipőben jár/járt.
Esetleges kiskapu ha életveszélyessé lenne nyilvánítva vagy köteleznének hogy bontsuk el? Valami ötlet?
Nekem kellett bontás engedélyt kérnem, szerintem neked is kellene.
A bontási engedély valszeg olcsóbb, mint falból életveszélyessé nyilváníttatni, akkor meg mi értelme lenne.
Persze ha vályog, lehet az is elég, ha félig feltöltöd vízzel, aztán az majd lebontja.:) A felgyújtást nem említem, mert az káros lehet a szomszédokra...
Kell kérni!!!!
Mi egy össz 50m2-es istálló+ tároló miatt szívunk ami mint kiderült a vásárlásnál még lakóépületté is van nyilvánítva...pikk pakk ingyen elbontanák és eltüntetnék az egészet,de utána olvastam a dolgoknak és nem tűnik filléres dolognak az,hogy az engedély meglegyen.Majd egyszer sort kerítünk rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!