Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Használatbavételi engedélyt...

Használatbavételi engedélyt hogyan kell intézni?

Figyelt kérdés
2008-ban kezdtük el az építkezést, mostanra készült el nagyjából a ház. De mivel külföldön éltünk, így belülről pl még burkolni kell a fürdőszobát, van egy szoba ami még csak gipszkartonozva van (festeni kell). Mi kell ahhoz, hogy megkapjuk a használatbavételi engedélyt (hova kell menni intézni) és kb. mennyibe kerül? Soha nem intéztem még ilyet így picit járatlan vagyok a témában ;)
2014. febr. 7. 13:26
 1/3 anonim ***** válasza:
Be mész a polg.m.-i hivatalba és ott lenni kell olyan személynek aki ezekről tud tályékoztatni. Nálunk is van nekem ő intézte az ilyen ügyeimet persze maszekon. Adtam neki egy tizest és ő odaadta annak a személynek akinek ki kellett volna jönni átvenni a házat. Ki nem jött az engedélyt pedig megküldte.
2014. febr. 7. 13:31
 2/3 anonim ***** válasza:
Még annyi az összegre sajnos nem emlékszem.
2014. febr. 7. 13:32
 3/3 anonim ***** válasza:

Ahhoz, hogy megkapd ki kell tölteni helyileg illetékes földhivatalnál egy nyomtatványt. Be kell mutatni a közműszolgáltató nyilatkozatát, hogy a közművek be "vannak kötve" vagy utolsó befizetett csekk mindről. Kell a műszaki felelős vezető nyilatkozata. Kell statisztikai adatlap, ezt szintén a földhivatal adja. Illetéket kell fizetni. Kéményseprűi nyilatkozat.

Szóval sok minden kell ezért mindenképpen érdeklődj a helyileg illetékes földhivatalnál!

Ha ez megvan kijönnek megnézni, hogy a tervek alapján készült a ház stb..

Egyébként nem lakhatási engedélyt küldenek hanem csak egy határozatot, hogy tudomásul vették és beköltözhetsz.

DE. 60 napon belül kell készíttetni házfeltüntetést kb 35 ezer Ft és 90 napon belül energetikai tanúsítványt kb 20 ezer Ft. ha nem teszed meg a büntetés 500 ezer Ft körül várható. NA, ezek után kapod meg a végzést, amivel lezárják. Jó mi? :(

2014. febr. 13. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!