Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Milyen márkájú gázkazánt...

Milyen márkájú gázkazánt javasoltok egy 100 nm-es házhoz, mely egy fürdőszobával rendelkezik?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A ház kb 100 nm, 3 szoba + nappali, 2 wc, 1 fürdő, 1 konyha-étkező, előszoba.

A gázszerelőnk kombi turbós gázkazánt mondott beépített víztárolóval vagy pedig tároló nélkülit, de akkor vegyünk hozzá külső tárolót.

Ennyit tudunk, többet nem segített. Ti mit javasoltok?

A Bosch-t ajánlották ismerősök, de azon belül sem tudjuk, hogy milyet érdemes vagy hogy ekkora területre kb mekkora teljesítményűt kéne.

A ház 10 centis szigetelést kap majd néhány év múlva kívülről, az ablakok korszerűek, a plafonon 20 centi szigetelés lesz.

A gázt leginkább melegvízhez használnánk, illetve néha rásegítene a vízteres fatüzeléses kandallónkra (ha nem vagyunk otthon, vagy temperálni kell ilyesmi).

2013. nov. 24. 16:48
 1/2 A kérdező kommentje:

Aki tud, még abban is segíthetne, hogy milyen típusú radiátorokat érdemes venni. Néztem a sima lapradiátort, de láttam, hogy van egy egész design-os viking típusú is, ami viszont elég drága.

Melyikről mik a tapasztalatok? Illetve összességében ki melyik fajta radiátort ajánlja hosszú távon?

2013. nov. 24. 17:05
 2/2 anonim válasza:

nem olyan a válasz, amit talán reméltél, de ha rám hallgatsz, nem a gyakorikerdeseken kérsz tanácsot. ahogy elnézem, mennyi buta ember, és önjelölt tudós válaszolgat ide hatalmas baromságokat, szerintem csak jobban összezavarnak. én megkérdeznék egy szakembert, akit jól ismerek, és tudom, hogy nekem is jót akar. esetleg ha Bosch, akkor biztosan találsz valamit a honlapjukon.

egyébként nekünk azt hiszem Bosch van, kondenzkazán. külső tárolóval -talán 180 literes. untig elég.

2013. nov. 27. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!