Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Vegyes tüzelésű kazán fenyővel...

Vegyes tüzelésű kazán fenyővel üzemeltetve?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Most szereltettem be a vegyes tüzelésű kazánomat(hőterm carbon M 28 kw-os 5 tagú)!Nagyon jó a hatásfoka jó meleg van,de cak fekete fenyőt tudtam szedni márciusi vágásút,és júniusban hasogattam fel kazánkészre!Picit kátrányosodik a kazán fala tőle!Mi lehet rá a megoldás?Hogy a kémény és a kazán se menjen tönkre?A fa száraznak tűnik de szerintem még nem légszáraz!A házban jó meleg van 1 nap alatt 2 és fél kosár fa fogy el úgy hogy 25 fok van!Szóval a hőmérséklettel nincs gond de aggaszt a kátrányosodás!Lekapargassam mindíg a kazánból?És a kéménnyel mit csináljak?100 négyzetméteres a ház 7 radiátorral!A válaszokat előre is nagyon köszönöm!

2013. nov. 11. 21:42
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A fenyőtől mindig fog kátrányosodni!
2013. nov. 11. 21:52
 2/5 A kérdező kommentje:
De az nagy gond?És eltüntethető valahogy a kátrány a rendszerből?Valakinek tapasztalata van a fenyőtüzelésből?fontos lenne!!!!!!!!!!Jah és köszönöm!!!!!!!!!!!
2013. nov. 11. 22:02
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha a kazánból ki is tudod égetni a lerakódást sok hullámkartonnal, száraz akácfával, akkor is le fog rakódni a kéményben a kátrány. Azért fizeted a kéményseprőt, hogy évente kipucolja. Zavard fel a tetőre ha vonakodik megtenni.

Ha van vízszintes cső, azt 2 évente illene kiszedni és kitakarítani.

2013. nov. 12. 08:27
 4/5 anonim ***** válasza:
Csatlakozok az előttem szólókhoz, annyival kiegészítve, hogy talán elsüthetsz évente egy kéménytisztító hasábot. A kéményseprő ha évente kitisztítja, akkor kezelhető marad a dolog.
2013. nov. 13. 08:35
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2013. nov. 14. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!