Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Hogyan lehet kiszárítani az...

Hogyan lehet kiszárítani az épülő házat?

Figyelt kérdés
Most építkezünk, és fenn van a vakolat, és kész az aljzat beton. A pára tartalom kb. 85%. Napközben szellőztetek, pár hét múlva párátlanító gépet is fogok beüzemelni. Valakinek van tapasztalata arról, hogy mit érek el avvak ha bent tűzet rakok hordóban?

2013. okt. 26. 20:25
 1/5 anonim ***** válasza:

Konkrétan ilyen tapasztalatom nincs, mert ilyen eszünkbe nem jutott (mire jó, ha minden csupa füst és korom? nem értem), de próbálkoztunk ezzel-azzal a ház átépítése után. Eredménytelenül, ami utólag logikus. Ha meleget csinálsz, attól csak röviden megy le a relatív páratartalom, nyilván az összes pára megmarad (s inkább még több jön ki a falakból, mert a levegő fel tudja venni, majd lehűléskor kicsapódik). Mondhatod, hogy ugye ezt gyors szellőztetéssel kombinálod, nos, ez vajmi kevés, ha egyszer a beton tele van vízzel... Rengeteg utánpótlása van. Párátlanító gép kell mihamarabb, s azzal hordószámra kell majd kiszedni a vizet hosszú időn át... Nálunk fél földém és pár apró tetőtéri faldarab volt, de így sem volt elég néhány hónap...

Most még vannak szép napok, amikor hosszan lehet szellőztetni, ennyi.

2013. okt. 26. 20:35
 2/5 anonim válasza:
53%
annyi az égész, hogy hadd szelőztetni az egész lakást.
2013. okt. 26. 23:02
 3/5 anonim ***** válasza:
46%

#2: Ja, úgy 2-3 éven át egyfolytában... Nagyon értelmes dolog, főleg télen. Vagy ha kint hasonló a hőmérséklet és minimum olyan párás a levegő, mint bent...

A frissen épült falakban SOK víz van. Ezen a normális mértékű szellőztetés néhányszorosa nem sokat segít, a falakból árad ki a pára, visszapárásodik a szoba, ahogy becsukjuk az ablakot.

2013. okt. 26. 23:20
 4/5 anonim válasza:

én most építettem az eko házam és így szárad az egész...

a munkások mondták...

2013. okt. 27. 00:37
 5/5 A kérdező kommentje:
Napközben szellőztetek éjjelre beüzemeltem egy kisebb teljesítményű párátlanítót. De bárkinek egyéb ötlet?
2013. okt. 27. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!