Hogyan lehet kiszárítani az épülő házat?
Konkrétan ilyen tapasztalatom nincs, mert ilyen eszünkbe nem jutott (mire jó, ha minden csupa füst és korom? nem értem), de próbálkoztunk ezzel-azzal a ház átépítése után. Eredménytelenül, ami utólag logikus. Ha meleget csinálsz, attól csak röviden megy le a relatív páratartalom, nyilván az összes pára megmarad (s inkább még több jön ki a falakból, mert a levegő fel tudja venni, majd lehűléskor kicsapódik). Mondhatod, hogy ugye ezt gyors szellőztetéssel kombinálod, nos, ez vajmi kevés, ha egyszer a beton tele van vízzel... Rengeteg utánpótlása van. Párátlanító gép kell mihamarabb, s azzal hordószámra kell majd kiszedni a vizet hosszú időn át... Nálunk fél földém és pár apró tetőtéri faldarab volt, de így sem volt elég néhány hónap...
Most még vannak szép napok, amikor hosszan lehet szellőztetni, ennyi.
#2: Ja, úgy 2-3 éven át egyfolytában... Nagyon értelmes dolog, főleg télen. Vagy ha kint hasonló a hőmérséklet és minimum olyan párás a levegő, mint bent...
A frissen épült falakban SOK víz van. Ezen a normális mértékű szellőztetés néhányszorosa nem sokat segít, a falakból árad ki a pára, visszapárásodik a szoba, ahogy becsukjuk az ablakot.
én most építettem az eko házam és így szárad az egész...
a munkások mondták...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!