Jokennyo05 kérdése:
Vízcsőcsere esedékes otthon. Mennyibe fáj nekem az ásás métere kézzel? Kb 35 m-ről van szó?
Figyelt kérdés
2013. okt. 12. 13:44
1/11 schocko válasza:
Kiadós reggeli, kiadós ebéd, egy pár munkáskesztyű, egy kád meleg víz.
2/11 anonim válasza:
Hát három-négy vízhólyag az tuti.De tréfa nélkül ez majdnem húsz köbméter.Ha méternél mélyebbre kérik még több is.Mivel én sokat ásatok és mindenhol van erre megfelelő ember.Egy összegben szoktam megegyezni.Persze függ a talajtól is.Tízezerért(meg esetleg egy kis üzemanyag adalékért)függően a kubikmester eltökéltségétől találni rá embert.
3/11 A kérdező kommentje:
Akkor lehet azt mondani kb 2000-2500ft/m persze törmelék mentes talajban.
2013. okt. 12. 14:45
4/11 anonim válasza:
Egy méter mély és hatvan centi széles.Durván, körülbelül.Igen.Persze "normál" talajban.
5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. okt. 12. 15:10
6/11 szokratesz válasza:
60 cm szélesen kiásni mi a fenének kéne????? max egy ásónyom, de ha elég puha a talaj még egy vermes kapával is ki lehet árkolni. Kb. egy napos munka egy embernek ha nincs törmelék gyökérzet vagy egyéb hátráltató körülmény.
7/11 anonim válasza:
Ássál egy méter egy méter húszra egy ásó nyomot.Hozzászólásodból látszik hogy nemigen törte még ásó fel a tenyered.De nem is kell lényeg hogy "fejben" légy erős.
8/11 szokratesz válasza:
Ja tényleg nekem még nem volt ilyen munkám. Épp múlt héten cseréltem a régi horganyzott csövet egy háznál kpe csőre. Nos 1,2ra nem kell lemenni. Magyarországon 80 cm a fagyhatár. S bőven elég volt 20 cm széles árok. MOndjuk ha méreteid megegyeznek egy kisebb tankkal akkor érthető a hatvan cm.
9/11 anonim válasza:
Én is olvastam hogy Magyarországon nem fagy olyan mélyen.Nem olyan fagyból származik az.Politika ez hidd el.Ötven centi körül van a szélességem és harmincöt méterhez hogy kényelmesen kitudjam ásni le kell menni.Még nyolvan centi mélyre is.Ismétlem harmincöt méter.Nem hat méter amit kivakartál valami követő kapával.Amúgy meg ha húsz centis gödörbe beférsz egész helycsi lehetsz.Egyébként én már voltam Korda György koncerten is.
10/11 szokratesz válasza:
Nos már tényleg nem értelek, most akkor mennyi a fagyhatár? Vagy ha Szibériáról beszélünk akkor ok neked van igazad. Szélességed 50 cm? Na az nem kevés, akkor érthető már az a 60 cm. De egyébként ásni nem kell keresztbe lenni egy árokban. Tudod ha kicsit félrefordulsz, egyik lábad a másik előtt akkor máris keskenyebb kell.
Szerintem Te még centit se láttál, nem hogy más szerszámot. De amennyiben Te 60 cm-es árkot szoktál ásni egy ilyen melóhoz akkor érthető, hogy ez Neked megerőltető. Legalább 3x annyit dolgozol mint kéne. De ha még a felesleges mélységet is számoljuk akkor inkább 4-5xös a plusz munkád. Hidd el volt már olyan szerencsés helyszínem is ahol egy vermes kapával ki tudtam árkolni 80 cm mélyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!