Mit tegyünk? (többi lent)
Nos,a történet röviden annyi,hogy van egy igen kedves szomszédunk,akinek az udvarába néz egy ablakunk(1mx1m méretű homályosított,kb 120-130cm magasságban,ami tudom,hogy bár nem szabályos,máshová nem lehetett betenni,mivel a tartószerkezet megbontása engedélyhez kötött,és esetünkben nem kivitelezhető,mert leborult volna a fal...
Néhány éve bíróságon is voltunk,és itt kérte,hogy az ablak még bukóra se legyen kinyitva,ami lehetetlen mivel ez egy gyerekszoba,és a szellőztetése máshogy nem megoldható,márpedig szellőztetni kell. Nyár elején épített egy paravánt az ablakok elé,ami a mai napra lekerült.
A csúcs az egész szomszédvitában az,hogy folyton áskálódik ellenünk,pl. olyanokat mond az utcában,hogy nincs fürdőszobánk,nem fürdünk koszosak,büdösek vagyunk,ami persze nem igaz,olyan is előfordult,hogy átment a szomszédba,ahol az akkor 7 éves kisgyerek játszott a barátjával,hogy ne engedjék át,mert büdös,koszos stb.
Ráadásként leveleket küldözget nekünk,amelyeknek mind a megszólítása,mind a tartalma,sértő és provokatív,még abba is beleszólna,hogy tarthatunk-e kutyát,tehát abszurd az egész helyzet...
Mit tehetnénk?
Ha jól értelmezem, és a telekhatároló házfalról/tűzfalról nyílik egy ablak az ő kertjébe, akkor teljes mértékben megértem a szomszédot. Ha így van, az sztem nem is szabályos. Én falat építenék ez esetben az ablak elé. Ellenben a kutyatartást szorgalmaznám.
Ha van köztetek még kerítés is, akkor neked van igazad.
Ne foglalkozzatok vele...ez van.
Én nagyon szerencsésnek érzem magam mert 2 db 120x120-as ablakunk néz a szomszédra ahol ugye a kerítés a ház fala. Nincs se homályosítva se semmi...egy idős néni lakott ott és soha nem reklamált,most eladó a terület,de szerintem majd az új tulaj nem fog reklamálni hiszen egy pici ház ami kb nyaralónak lenne jó és nagyobbat nem is lehet építeni+ a mi házunk épült előbb és az a ház és a mi házunk utolsó 7 méterénél ami annak a teljes hossza szóval a kettő között össz 15 centi van ami miatt még leszigeteltetni se tudjuk azt a részt mert nincs ember aki oda betudná magát préselni. A másik szomszédnak a nagy étkező ablaka van az udvarunkon kb,de az fóliázva van,de engem nem igazán zavar... volt amikor jól megsütötték a húst aztán kinyitották az ablakot és egyből sűrűn elnézést kértek,de egy kicsit szellőztetniük kell..mondtam nekik,hogy felőlem bármikor mert nem zavar (fő úton lakunk hosszú a telkünk és teljes szélességébe full belátni az udvarunkra és bámészkodik is mindenki állandóan mintha bármi érdekes is lenne.. így az zavar a legkevésbé ha szomszéd az ablakán keresztül rendesen belát az udvarra :))))))
Egyik helyen olyan megoldást láttam, ami nem kerülhet sokba, és talán még a szomszédod is lenyugszik tőle. Azon a házon a szomszéd felé nyíló ablakok elé készítettek egy-egy keretet ami csapokkal van a falhoz rögzítve, kb 20 cm-re a faltól, és katedrálüveg van bennük. Így ha nyitva van az ablak, akkor jól szellőzik, és egészen biztosan nem lehet átlátni egyik irányba sem. Persze nem a legszebb, de a rudakra feszített ponyvánál biztosan jobb.
Persze ha jobban belegondolok, akkor az a paraván is biztos az ő telkén volt, így az is csak az ő szegénységi bizonyítványa!
Persze azt még nem tudjuk, hogyan épült az a szoba, volt-e építési engedély, hozzájárult-e a szomszéd, mert ha igen, akkor mehet a fenébe, de ha csak úgy beraktatok egy ablakot, akkor ti vagytok a hunyók!
"A csúcs az egész szomszédvitában az,hogy folyton áskálódik ellenünk,pl. olyanokat mond az utcában,hogy nincs fürdőszobánk,nem fürdünk koszosak,büdösek vagyunk"
És, kit érdekel?
"Ráadásként leveleket küldözget nekünk,amelyeknek mind a megszólítása,mind a tartalma,sértő és provokatív"
Na ezeket gyűjtsd össze és irány a bíróság! (Persze csak akkor, ha örök életre szóló haragot akarsz.)
A kutyához meg aztán végképp semmi köze...
Van nevem is és nem is bonyolult!
Ebből a mondatból pedig egészen úgy tűnt, mintha ti raktátok volna be szabálytalanul az ablakot és még tisztában is vagytok vele...
"egy ablakunk(1mx1m méretű homályosított,kb 120-130cm magasságban,ami tudom,hogy bár nem szabályos,máshová nem lehetett betenni,mivel a tartószerkezet megbontása engedélyhez kötött,és esetünkben nem kivitelezhető,mert leborult volna a fal..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!