Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Ytong (Silka HM 150 NF+GT)...

Ytong (Silka HM 150 NF+GT) elemekből építek válaszfalat. Az alapra (aljzatkiegyenlítő beton) közvetlenül mehet a habarcs, vagy kell e valamilyen szigetelés?

Figyelt kérdés
Illetve, a főfalak csatlakozásánál, valamint a födémnél (plafonnál) mekkora hézagot hagyjak, és hogy/hány soronként rögzítsem azt? Továbbá, a hézagot mivel töltsem ki, hogy a kerülőutas hanghidakat a lehető legjobban lezárjam? És mit gondoltok, az említett építőanyag (névlegesen 52dB) léghanggátlása elégséges abban az esetben, ha a mi hálószobánk lenne az egyik oldalon, és (egy külön lakás)a másik oldalon pedig egy nappali kerülne kialakításra? Mivel még soha nem építettem válaszfalat, és gyakorlott kőműves sem vagyok, mindennemű tanácsot jó szívvel vennék a teljes munkafolyamatra tekintettel! Köszönöm!
2013. júl. 29. 15:13
 1/3 anonim ***** válasza:

Ne haragudj minden rossz szándék nélkül, de ha nem értesz az építéshez akkor ne egy válaszfallal kezd a pályafutásod. Gondolom még a habarcs keverési arányokat se tudod. Most hiába építed meg magad, 1-2 múlva kidől az egész...

Födém alatt ki kell ékelni pur habbal, 3-4 sorba vashuzal kell, stb... Nem olyan egyszerű (normálisan) megépíteni egy válaszfalat mint sokan hiszik. Hívjál egy szakmunkást, hosszabb távon jobban jársz.

2013. júl. 29. 20:46
 2/3 anonim ***** válasza:
Én is azt ajánlom, hogy hívj szakembert mert a falazásnak(főleg ha ytong)megvannak a maga technológia lépései amit pár sorban nem lehet leírni! Vízszigetelés, a teherhordó falaknál(főfal) be kell kötni, két soronként bevasalni, a födém alatt ékelni és purhabbal kifújni! És nem falazóhabarcs kell hanem ragasztó. Vakolni is kéne... Szakember nélkül ne áll neki!!!
2013. júl. 30. 00:03
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Nem a spórolás végett akarom magam megcsinálni. Pontosan azért, hogy ne dőljön ki két év múlva. Közben beszéltem a gyártóval (Xella), ők is azt mondták, hogy a főfalba kb 5 cm mély horonyba kössem a falat, 2 soronként 2-2 db 8cm-es betonvassal, és rakjak két soronként 2-es lágyvas huzalt, valamint a födémnél elégséges a purhabos ékelés. Nem bírálom a kőműveseket, és nyilván itt egy szimpla válaszfalról van szó, nyílás nélkül, ésatöbbi, de egy kis ésszel, ügyességgel és utánajárással nem egy nagy was ist das ez az egész. A fürdőben is akkor lett először hibátlan a burkolás, mikor megtanultam burkolni...
2013. júl. 30. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!