Tud nekem segíteni egy vízvezeték szerelő?
A körök hosszától függ a cső átmérője.
Mellesleg ~1,6x annyi víz kell a 20-asba, aminek a felfűtése miatt borzalmasan lassú lesz a dinamikája, így én a vékonyabbat erőltetném.
A harmadikat nem nagyon értem: az ötrétegű cső alu betétes és oxigén diffuzó mentes. Először is mit mond a szerelő? vagy házilagosan akarjátok csinálni? azt nem ajánlom mert ha nem működik.........
Én huszas csövet tekernék le, nagyobb felületen fűt, lassabban hül ki, bár tényleg kicsit lassabb.
Nem muszály Hencot venni vannak olcsobb márkák is, Haka, Wavin, Uponor, mindegyik tökéletesen megfelel, csak ne kínait vegyél.
Komolyan mondom nem értem mit beszélsz.
Az ötrétegű cső, öt rétegből áll és a középső aluminium réteg. Tehát benne van az alu. Jó a 16 os cső, én sűrűbben tekerném, mint a 20-ast, hogy gyorsabban fűtsön.
Létezik kimondott padlófűtési cső is abban nincs aluminium de ugyanúgy jó, csak ara kell figyelni, hogy oxigén diffuzió mentes legyen. Osztógyűjtőből meg szelepest kell venni.
Az alubetétes nevezik ötrétegünek úgyhogy 1 dologról beszélsz. Egy és ugyanaz mindkettő csővezeték,és oxigén diffúzió mentesek ezek.
Van minőségi alupex (Német,Olasz,Kínai,spanyol stb) és persze van bóvli kínai is.
(fura mi???) Kínában gyártanak high-tech csúcs dolgokat meg fostalicska minőséget is.
Ha nem szakember csinálja ( a kérdésből erre lehet következtetni ) a padlófűtést , akkor könnyen belebukhattok az egészbe és a végén többe fog kerülni , mintha szerelőt hívnátok és még működni sem fog.
Én is próbálkoztam a " csináld magad " módszerrel amikor építkeztünk , valami sikerült , valami pedig nem ( tehát drágábban , rosszabb minőségben és hosszabb idő alatt készült el , mintha szakember csinálta volna ) , meg kell gondolni , hogy minek állsz neki.
Hívj valakit aki ért hozzá , könyvből és fórumból származó tanácsokkal bonyolultabb szakmunkát ne próbálj elvégezni , mert pórul jársz !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!