Központi fűtésnél a Zárt vagy a Nyitott rendszert ajánlanátok? Miért is érdekelne!
Figyelt kérdés
2013. jún. 25. 20:06
1/6 anonim válasza:
A zártat. Korszerűbb, kisebb a tartálya, és akárhová rakhatod, nem kell fel a padlásra, ahol aztán telente lehet bugyolálni, hogy el ne fagyjon, meg hogy ne veszíts ott egy rakás hőt.
2/6 A kérdező kommentje:
A szerelő aki nem egy "kókányusz" nem ajánlotta a puffert! mert hogy azt is feleslegesen fűteném stb stb .... viszont mindenhol csak pozitívat olvastam róla... ------> Azt mondta hogy Inkább a Hmv készitéséhez csináljunk rendszert ....! nem értem h miért akart lebeszélni!
2013. jún. 25. 20:29
3/6 anonim válasza:
Én sem azt írtam, hogy rakass be valami hatalmas puffertartályt, csak a kérdésedre válaszoltam, miszerint a nyitott és a zárt tágulási tartály közül az utóbbit tartom jobbnak.
4/6 A kérdező kommentje:
Ne haragudj! A válaszoddal minden rendben csak észre vettem h értesz hozzá és hátha kapok valami segítséget azzal kapcsolatban is! Tovább gondoltam! :D
2013. jún. 25. 22:50
5/6 anonim válasza:
Azt mondják a zárt hatékonyabb. De én nekem valahogy nem tetszett ez a megoldás. Nálam pl ha nincs áram felforr a víz mert a keringető nem megy. Addig nincs gond mig a lefújó szelep tökéletesen működik. Bátyámnál nem nyitott ki úgy hogy felrobbant a kazán.A robbanás megemelte a tetőt a kazán az udvarra repült ki tokostól kitépve az ajtót és szétnyílt mint a rózsa.Nem kell részleteznem mi történt volna ha éppen akkor tesz valaki a tűzre. Azonnal átalakítottam a sajátomat nyitott rendszerűre.A fűtésem azóta is tökéletesen működik.És nyugodt vagyok mert nem történhet baj.
6/6 anonim válasza:
nyitott etázsos fűtés előnye, hogy szivattyú nélkül is megy, de nagyon sok vizet kell felmelegíteni, viszont van puffered is így.
A puffertartálynak is megvan az előnye. vegyes tüzelésnél, ahol kevés a víz(zárt), vagy alacsonyabb hőfok kell a fűtésre, nagy szolgálat a puffertartály, mint védelem és mint hőtároló tömeg.megfelelő kialakítással nem mindig kell az egész puffert felfűteni, csak akkor ha nem kell a hő már a fűtéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!