Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Hogyan szokás szerződni a...

Hogyan szokás szerződni a kivitelezővel?

Figyelt kérdés

Van egy kész alaprajzunk, hiányzik még a gépészet, illetve hamarosan meglesz az engedély.

Azt hallottuk, hogy amikor a gépészet és az engedély megvan, akkor már lehet szerződni a kivitelezővel.

Viszont nem értem, hogy hogyan fognak a kivitelezők árajánlatot adni, hogyha nincsenek meg a külső-belső burkolatok, anyagok, szerelvények, stb.

Lehet, hogy az egyik alacsony négyzetméter árat mond, de később a burkolatokkal lehúz, vagy magas négyzetméter árat mond, de olcsón burkol, szerelvényez.

Amikor elmegyünk egy ügyvédhez aláírni a kivitelezési szerződést, akkor ez hogyan fog rajta szerepelni?

Illetve mekkora összegre nyújtom be a hitelkérelmet, hogyha nem tudom, hogy mennyi lesz a vége?

Valaki elmagyarázná a lépéseket? Sajnos nincs a környezetünkben, aki igazán értene hozzá.

Köszönöm!

jan. 27. 23:27
 1/4 A kérdező kommentje:

Talán a burkolással rosszul fogalmaztam. Szóval gondolom az x négyzetméter burkolása benne van a négyzetméterárban. De mi van, ha az anyagot drágábban szerzi be az egyik, mint a másik, ugyanis még nem tudom, hogy milyen burkolatot szeretnék.

És olyan árkülönbségek lehetnek, hogy lehet, hogy 1-2 millióval több lesz a ház ára, mint amennyire a hitelt megkaptam. Akkor módosítom a hitelkérelmet, hogy mégis drágább lett?

(És ez csak egy tétel ráadásul)

jan. 27. 23:31
 2/4 anonim ***** válasza:
A terv mellé nem kaptál ,csináltattál árkalkulációt ?
jan. 28. 03:41
 3/4 A kérdező kommentje:

Egyedi tervezés volt.

Az építész nem foglalkozik kivitelezéssel, nem csinál árkalkulációt.

jan. 28. 07:26
 4/4 anonim ***** válasza:
Itt az építkezés nehézsége. Bármilyen összegű lehet az árajánlat, te döntesz, hogy számodra ki a megfelelő kivitelező, és mennyiért mit vállal vagy mi az amit te biztosítasz. Ebben nem segít senki. Gyakorlatilag te vagy a "munkaadó". Sok sikert a döntéshez, de magyar viszonylatokban ez kockázatos jelenleg. (persze régen is az volt) Bármit döntesz műszaki ellenőr építészt megfelelőt válasz, sokat segít.
jan. 30. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!