Hogyan szokás szerződni a kivitelezővel?
Van egy kész alaprajzunk, hiányzik még a gépészet, illetve hamarosan meglesz az engedély.
Azt hallottuk, hogy amikor a gépészet és az engedély megvan, akkor már lehet szerződni a kivitelezővel.
Viszont nem értem, hogy hogyan fognak a kivitelezők árajánlatot adni, hogyha nincsenek meg a külső-belső burkolatok, anyagok, szerelvények, stb.
Lehet, hogy az egyik alacsony négyzetméter árat mond, de később a burkolatokkal lehúz, vagy magas négyzetméter árat mond, de olcsón burkol, szerelvényez.
Amikor elmegyünk egy ügyvédhez aláírni a kivitelezési szerződést, akkor ez hogyan fog rajta szerepelni?
Illetve mekkora összegre nyújtom be a hitelkérelmet, hogyha nem tudom, hogy mennyi lesz a vége?
Valaki elmagyarázná a lépéseket? Sajnos nincs a környezetünkben, aki igazán értene hozzá.
Köszönöm!
Talán a burkolással rosszul fogalmaztam. Szóval gondolom az x négyzetméter burkolása benne van a négyzetméterárban. De mi van, ha az anyagot drágábban szerzi be az egyik, mint a másik, ugyanis még nem tudom, hogy milyen burkolatot szeretnék.
És olyan árkülönbségek lehetnek, hogy lehet, hogy 1-2 millióval több lesz a ház ára, mint amennyire a hitelt megkaptam. Akkor módosítom a hitelkérelmet, hogy mégis drágább lett?
(És ez csak egy tétel ráadásul)

Egyedi tervezés volt.
Az építész nem foglalkozik kivitelezéssel, nem csinál árkalkulációt.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!