Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Tetőcserép: Terrán, Bramac,...

Tetőcserép: Terrán, Bramac, Leier?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Teljesen újépítésű házról van szó, így a teherbírás nem probléma. Melyik márkát tudjátok ajánlani? A ház eredeti tervézben Terrán cserép van, de több ismerőstől is negatívumokat hallottam a minőségről (könnyen reped, törik, stb).

Esetleg van itt tetőfedő, ács, stb szakember aki sok cseréppel dolgozott már, tudna segíteni, melyiket ajánlaná?

Jelenlegi kiszemeltem a Leier Toscana Lux, az ára szerintem kedvező, 399ft/db azaz ~4.000ft/nm, 45k/m2. A Leier csak nem lehet rossz, mégiscsak bizonyított név?

Köszönöm szépen!

ma 14:22
 1/3 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem teljesen mindegy, mert a mai cserepek legfeljebb 10 évet bírnak ki. Válasszátok a legolcsóbbat vagy azt, amelyiket a mester kéri.
ma 14:46
 2/3 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy, Magyarországon sem régen, sem jelenleg nem képesek normális cserepet gyártani. Talán a Creaton cserepek, de azok a legdrágábbak.
ma 18:12
 3/3 anonim ***** válasza:

Igen, a terrán egy olcsóbb kategória. Leier és Bramac márkákkal nem lősz mellé. Egyébként érdekes, mert ott van például a Tondach, régi patinás cég, komoly minőségbiztosítással, de a csornai gyáruk rendszeresen belefut minőségi problémákba. Több ilyen esetről is hallottam már, hogy hibás tételek kerültek ki és fent a tetőn pár év után repedtek, törtek.

Én sem tennék fel agyagcserepet, jobb a beton.

ma 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!