Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mobilgarázs esetében érdemes...

Mobilgarázs esetében érdemes megerősített vázszerkezettel rendelni, vagy elég a standard változat. Tapasztalat alapján melyik céget ajánlanátok?

Figyelt kérdés

nov. 27. 10:19
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

2018-ban vettem kettőt, sima 30x30-as L vas vázszerkezetes. Nincs vele bajom. Azóta kapott belül 3cm EPS -t plusz gipszkartont, és szépen muzsikál.

Az alapozásra figyelj, plusz fúrd le egyből az alaphoz hogy meg ne röptesse a szél.

nov. 27. 20:38
 2/3 A kérdező kommentje:
1/1 Nagyon szépen köszönöm. A cég fogja szerelni, a dűbelezés lenne a lefúrás?
nov. 28. 15:36
 3/3 anonim válasza:

A 30x30-as vázszerkezet elég lehet, de ez attól függ, hogy milyen anyagvastagsággal dolgoznak. Sok cég csak 1-1,2mm falvastagságú L-acélt, azaz szögvasat használnak, de legalább 1,5mm legyen, hogy megfelelő tartása legyen.

Az alapozásra tényleg nagyon figyelj, mert fontos, hogy vízszintben legyen a teljes betonalap. Ha nincs meg a vízszint, akkor nem fekszik fel megfelelően a garázs az alapra, ami a kapuknak nyitását befolyásolhatja.

Érdemes a kivitelező cégtől kérni a rögzítést, de magad is megcsinálhatod. Ha magad csinálod, alaposan rögzítsd le telepítés után, mert láttam már cikkeket a neten forogni nagyon szélben elrepült mobilgarázsokról :D

Látom, ezt kétszer is megkérdezted itt a GYIK.hu-n, vagy legalábbis is gondolom, hogy a másik hasonló kérdést is te tetted fel, mert majdnem szóról szóra ugyanaz :) így akkor ide is bemásolom, amit a másik helyen már leírtam.

Szóval visszatérve az eredeti kérdésedre, szerintem mindenképpen érdemes az erősített vázszerkezetet választani, de ha biztosra akarsz menni, akkor kérj több gyártótól referenciaépületet, vagy alaposan nézd át a visszzajelzéseket, amiket írtak róluk vásárlók, nehogy véletlenül pórulj jár. Sokféle gyártó van. Az akciós oldalasoktól, ahol minden akciós, akik nem tudnak egy normális ajánlatot küldeni, a gmail-es címesektől, vagy akiknek nincs rendes ÁSZF-je, meg le vannak tiltva a FB-oldalukon a vélemények, azoktól ments meg uram minket. A Facebook Marketplace-en még véletlenül se vásárolj, tele van szélhámosokkal.

Én egyébként a Maritom és a MobilGarázsBolt.hu között hezitáltam egy darabig vásárlás előtt, de aztán a rengeteg pozitív vélemény alapján, amit találtam róluk a neten, a másodikat választottam. Nem is bántam meg :) de sok cég van a piacon, csak nagyon vigyázz a minőségre. Nem csak az anyag, hanem az összeszerelés is lehet gyatra, ezért érdemes előtte bekérni egy referenciaépületet, hogy mutassanak meg neked, ha már ennyi pénzt fizetsz érte és lehet, még az unokád is bámulni fogja az udvaron :D

nov. 29. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!