Szigetelés két helyen?
Van értelme 2 helyen üveggyapotot használni?
A padlásra 15cm.
Arra gondoltam, hogy még az állmennyezet fölé is raknék 10cm.
Úgy nézne ki, hogy
állmennyezet
10cm üveggyapot
1-2cm légürestér
deszka
15cm üveggyapot
Ebben az esetben a párazáró fóliát hova kell raknom? A padláson is kell az üveggyapot alá és lent is kell az üveggyapot és az állmennyezet közé?
Nincs értelme variálni. Egy helyen a padlásfödémre fólia, és minden szigetelés ide.
Itt hőhídmentes, tudsz légzárást csinálni és egyszerű.
Köszi a segítséget. Akkor azt hiszem 20cm lesz egy helyen.
Lenne még pár kérdésem.
Az nem lesz gond, hogy nem kötésben lesz? 20cm csak betömve a stafnik közé, velük parhuzamosan.
Ha rakok állmennyezetet az nem lesz gond ugye? Hány cm légüresteret hagyjak az állmennyezet és a deszkák/üveggyapot között?
Felesleges az álmennyezet, nincs értelme.
Milyen stafnira gondolsz?
A padlás födém egyenes.
Milyen rétegrended van?
Nádas vakolat, stukator volt. Ezt leszedtem. Jelenleg deszka van alulról és a padlás is levan deszkázva. Ezek a stafnihoz vannak szegelve alulról is és a padláson is.
Ugy gondoltam h a padláson felszedem a deszkát és a stafnik közé berakom az üveggyapotot, így az alsó deszkán lesz rajta. Utána a padláson visszarakom a deszkákat.
Állmennyezetet szeretnék rakni, épp ez miatt hogy jelenleg csak deszka van alulról is. Csak azt szeretném tudni, hogy nem fog-e gondot okozni az üveggyapotnak az a néhány cm légürestér.
Nem jó. Közé ne rakd, mert hőhidas lesz, és nincs párazárás sem.
Akkor tegyél álmennyezetet, nem gond.
A padl@s deszkák maradnak, arra fólia, légmentesen a toldásoknál átragasztva. Erre a hőszigetelést. Ha járható felület kell, akkor a fóliára egy létraváz, közé a szigetelés. Létraváz tetejére is vagy deszka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!