Hogyan szigeteljek? Lent
Teljesen amatőrként, üveggyapotot szeretnék használni. Több kérdésem is lenne.
Arra gondoltam, hogy 2 helyen szigetelnék, először a padláson, a gerendák közé, 15cm. Utána pedig lentről az állmennyezet fölé. Ahol 2x4cm lenne, úgy hogy fedje egymást a 2 réteg. Ez felett lenne kb 2cm üres tér, majd a deszkák és azon pedig a 15cm amit a padláson rakok le.
Mi a véleményetek erről?
További kérdéseim pedig:
Mi a különbség a lemezes üveggyapot és a tekercs között?
Padlásra a gerendák közé tekercs, állmennyezet fölé lemez?
Láttam, hogy több típusú üveggyapot van. pl. 0.040W/mK
Persze tudom ez a pénztárcától függ. De melyik érték az ami már elfogadható?
Köszönöm.
Üveggyapot vagy ásványgyapot esetében fontos hogy tegyél párazáró fóliát mert magába szívja a nedvességet és így elveszíti a hőszigetelő tulajdonságát. Lerakásnál arra figyelj oda, hogy ne nyomkodd össze, mert az is ront a hőszigetelési tulajdonságán.
A táblás gyapotot úgy képzeld el mint a hungarocellt, hogy táblákra van darabolva, a tekercses pedig egy hosszú tekercs mint például az alufólia. Vízszintes egyenletes terepen könnyebb elteríteni a tekercset, ha résekbe darabolni kell vagy függőleges felületre kell rakni akkor jobb a táblás.
A hővezetési tényező azt jelöli, hogy mekkora a hőveszteség minél kisebb a z érték annál több hőt tart bent, tehát jobban szigetel.
Ez az összevissza szigetelès felesleges kidobott pènz.
1 helyen, a padláson kell szigetelni a födèmet ès kèsz. Oda raksz 20-30cm-t. Az álmennyezet teljesen felesleges pènzkidobás; szigetelni ott pláne. A gerendák, vagyis szarufákra gondolsz sztem, szintèn felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!