Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mit jelent az, ha egy telek...

Mit jelent az, ha egy telek hirdetésében az a kifejezés szerepel, hogy terepszint alatti beépíthetőség 15%?

Figyelt kérdés
okt. 29. 14:00
 1/7 SZTANN ***** válasza:
100%

Szerintem azt jelenti, hogy terepszint alatt sem lehet teleépíteni (pl, mélygarázzsal, pincével), hanem csak annyira, amennyi a terepszint feletti beépíthetőség határa. A 15 % a zöldövezeti, kertes (üdülő) területen szokásos beépíthetőség, a többi kert, park, pázsit lehet.

Vagyis nem csinálhatsz az egész telek alá óriási bunkert.

(Ámbár én még ilyet hirdetésben nem láttam, de magától értetődő. )

okt. 29. 14:47
 2/7 anonim ***** válasza:
Melyik szót nem èrted? Terepszint-alatt-beèpíthetősèg-15%
okt. 29. 17:48
 3/7 A kérdező kommentje:

17:48 azt a szót nem értem, hogy minek a 15%-a beépíthető?

A komplett telek 15%-a? Vagy a megengedett építmény magasságának 15%-a? Lehet hogy te nagyon otthon vagy a témában, de nekem semmilyen ismeretem nincs ilyen téren

okt. 29. 17:53
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A komplett telekre vonatkozik.

A helyi szabalyzatban megnezed es ott le lesz irva, hogy az adott övezeti besorolasba mik a beepithetosegi lehetosegeid.

okt. 29. 18:01
 5/7 anonim ***** válasza:

3# nem vagyok benne otthon, de èrtem, hogy a beèpíthetősèg a telek mèretère vonatkozik. Vagyis az adott telek 15%-a.

Ráadásul ez èppen a telek terepszint alatti rèszère-földalatti rèszère vonatkozik.

Èpítmèny magasságról nincs szó, tehát ez kilőve.

okt. 29. 19:41
 6/7 anonim ***** válasza:

Kérdező, gondolom ez valami olyan terület ahol pincéket szoktak építeni vagy ami meredekebb domboldal és befelé is építkeznek, nem csak kifelé.

Nagy valószínűséggel a telek méretének 15%-t jelenti, egy 1000nm-es teleknél a talajszint alatt vagy besüllyesztve a domboldalba 150nm-es lakótér vagy raktár, pince építhető be.

Ezen a linken egy térkép részlet van és ott magyarázatként ez a szöveg szerepel:

"Az 1500 m2 feletti telekméret esetében a beépítési mérték és a szintterületi mutató, valamint a terepszint alatti beépítés számításánál a telek 1500 m2 feletti területének csak a fele vehető figyelembe. A zöldfelület méretének számításánál a teljes területet kell figyelembe venni. Max. épület szélesség 20 m"

[link]

Ebből nekem ez a számítás jött le amit leírtam.

okt. 30. 01:54
 7/7 anonim ***** válasza:
A 15% azt jelenti hogy a Hold Föld távolság 15% nál mélyebb mélygarázst nem építhetsz. 😏
nov. 7. 01:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!