Mit jelent az, ha egy telek hirdetésében az a kifejezés szerepel, hogy terepszint alatti beépíthetőség 15%?
Szerintem azt jelenti, hogy terepszint alatt sem lehet teleépíteni (pl, mélygarázzsal, pincével), hanem csak annyira, amennyi a terepszint feletti beépíthetőség határa. A 15 % a zöldövezeti, kertes (üdülő) területen szokásos beépíthetőség, a többi kert, park, pázsit lehet.
Vagyis nem csinálhatsz az egész telek alá óriási bunkert.
(Ámbár én még ilyet hirdetésben nem láttam, de magától értetődő. )
17:48 azt a szót nem értem, hogy minek a 15%-a beépíthető?
A komplett telek 15%-a? Vagy a megengedett építmény magasságának 15%-a? Lehet hogy te nagyon otthon vagy a témában, de nekem semmilyen ismeretem nincs ilyen téren
A komplett telekre vonatkozik.
A helyi szabalyzatban megnezed es ott le lesz irva, hogy az adott övezeti besorolasba mik a beepithetosegi lehetosegeid.
3# nem vagyok benne otthon, de èrtem, hogy a beèpíthetősèg a telek mèretère vonatkozik. Vagyis az adott telek 15%-a.
Ráadásul ez èppen a telek terepszint alatti rèszère-földalatti rèszère vonatkozik.
Èpítmèny magasságról nincs szó, tehát ez kilőve.
Kérdező, gondolom ez valami olyan terület ahol pincéket szoktak építeni vagy ami meredekebb domboldal és befelé is építkeznek, nem csak kifelé.
Nagy valószínűséggel a telek méretének 15%-t jelenti, egy 1000nm-es teleknél a talajszint alatt vagy besüllyesztve a domboldalba 150nm-es lakótér vagy raktár, pince építhető be.
Ezen a linken egy térkép részlet van és ott magyarázatként ez a szöveg szerepel:
"Az 1500 m2 feletti telekméret esetében a beépítési mérték és a szintterületi mutató, valamint a terepszint alatti beépítés számításánál a telek 1500 m2 feletti területének csak a fele vehető figyelembe. A zöldfelület méretének számításánál a teljes területet kell figyelembe venni. Max. épület szélesség 20 m"
Ebből nekem ez a számítás jött le amit leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!